20. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvuruları Devam Ediyor

10 bin polis alımı başvuruları devam ediyor. 20. Dönem olarak POMEM'lere alınacak 1000 kadın ve 9000 erkek polis alımı başvuruları için son günlere giriliyor. İşte 10000 polis alımına başvuru şartları ve başvuru şekli.

Yayınlanma:
20. Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Polis olmak isteyen binlerce üniversite mezunu adayın beklediği polis alımı duyurusu, geçtiğimiz hafta yayımlanmıştı. Polis alım ilanı duyurusunun yayınlanmasının ardından binlerce aday, ön başvurularını yaptı. Ancak birçok aday da henüz başvurusunu yapamadı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan polis alım ilanında, 20. dönem olarak POMEM'lere 10 bin polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Yayınlanan ilanda alımı yapılacak olan 10 bin polis için açılan kontenjanda bin kadın ve 9 bin erkek polis adayı alımı yapılacağı duyuruldu. İşte polis alımına başvuru şartları ve diğer detaylar.

Kimler Başvurabilir?

# Lisans mezunu (herhangi bir üniversitenin 4 yıllık bir bölümünden mezun) olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

# 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,

# 2015 veya 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans KPSS P3 Puan türünden en az (60,00) taban puanı almış olmak.

# Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az (48,00) taban puan almış olması şartları aranmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda, 10 bin polis memuru alımı için başvuruların 3 Nisan günü başlayacağı belirtilmişti. İlana ön başvurular alınmaya başlanırken, son başvuru tarihi ise 14 Nisan Cuma olarak belirlendi.

İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerine bulunan ön başvuru sistemi üzerinden başvurularını yapabilirler.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.