200 Milyon Twitter Kullanıcısının Verilerinin Çalındığı İddia Edildi

200 milyondan fazla Twitter kullanıcısının bilgilerinin çalınarak bir hacker forumunda dağıtıldığı iddia edildi. Bu önemli iddia sonrasında Twitter’dan açıklama geldi.Son dönemlerde Elon Musk’ın satın almasıyla sık sık...

Yayınlanma:
200 Milyon Twitter Kullanıcısının Verilerinin Çalındığı İddia Edildi

200 milyondan fazla Twitter kullanıcısının bilgilerinin çalınarak bir hacker forumunda dağıtıldığı iddia edildi. Bu önemli iddia sonrasında Twitter’dan açıklama geldi.

Son dönemlerde Elon Musk’ın satın almasıyla sık sık gündeme gelen Twitter’daki konu bu defa can sıkıcı. Daha öncede sık sık gündeme gelen veri gizliliği ve güvenliği konusunda yeni ihlallerin yaşandığı ortaya çıktı.

Bundan sadece birkaç ay önce 5 milyondan fazla kullanıcının verilerinin çalındığı tespit edilmişti. Bu yeni iddia ile Twitter’a dair güvenlik endişeleri hayli artacak gibi görünüyor.

BBC tarafından aktarılan habere göre Twitter’da yine bir güvenlik sorunu yaşandı. Haberin kaynağı olarak siber suç firması olan Hudson Rock’tan Alon Gal olarak gösterildi. Gal tarafından 200 milyondan fazla kullanıcının bilgilerinin çalındığını iddiası ortaya atıldı.

200 Milyondan Fazla Kullanıcının E-Posta Adresleri Çalındı

Çalınan bilgilerin ve verilerin, kullanıcıların e-postaları olduğu ifade edildi. Bu durum, kullanıcılar arasında ciddi bir panik havası oluşturmaya yetti. İddialar bununla da sınırlı değil. Çalınan e-posta adreslerinin bir hacker forumda ücretsiz olarak paylaşıldığı da öne sürüldü.

twitter verileri çalındı

Her ne kadar ortada ciddi iddialar olsa da, şuanda kesin bir durum olmadığının bilinmesi gerekir. Farklı mecralarda bu durumun dile getirilmesi sonrasında Twitter’dan açıklama yapıldı.

Twitter, ortaya atılan iddialara dair herhangi bir kanıt veya emare tespit edilemediğini duyurdu. Verilerin kaynağının farklı olabileceği de dile getirildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.