2000 Yılından Sonra İnşa Edilen Binalar İçin Yeni Karar: Eviniz Depreme Dayanıklı Mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan büyük deprem sonrasında şehirlerdeki belediyeler yeni kararlar almaya başladı. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir inceleme kararı geldi. İşte tüm detaylar.

Yayınlanma:
2000 Yılından Sonra İnşa Edilen Binalar İçin Yeni Karar: Eviniz Depreme Dayanıklı Mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yeni bir karar alındığını duyurdu. İmamoğlu gerçekleştirdiği açıklamada 2000 yılı sonrasında inşa edilen binalarla ilgili olarak incelenme kapsamının genişleyeceğini ifade etti.

Deprem Sonrası Herkes Evinin Dayanıklığını Sorguluyor

Kahramanmaraş ve Hatay depremi sonrasında Türkiye’de deprem seferberliği sürmeye devam ediyor. On binlerce yurttaşın hayatını kaybettiği depremde birçok aile evlerinin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını araştırıyor.

İstanbul’da da deprem sonra talep patlaması yaşanmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz hızlı bina taraması çalışmaların önemli bir değişikliğe gidildiği ifade edildi.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada İBB tarafından yapılan ‘Hızlı Tarama’ yöntemine şu andan itibaren 2000 yılından sonra inşa edilmiş olan yapıların dahil edildiğini duyurmuş oldu. Artık tüm binalar incelenebilecek.

İmamoğlu öncelikli olarak 2000 yılı öncesinde yapılan binaların Hızlı Test kapsamına alınacağını aktarmıştı. Daha sonrasında ise “İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz”

İmamoğlu bunların yanı sıra sosyal medya üzerinden İstanbullularda bina taraması yapılması için izin istemişti. 1999 yılı öncesinden inşa edilmiş olan 107 binadan sadece 29 binin tarama yapılmasına izin verildiğini ifade eden İmamoğlu, gerçek tablonun nasıl olduğunu görmek istediklerini ifade etmiş oldu.

İmamoğlu’ndan Gelen Çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada şu çağrıyı yaptı:

“İstanbullulara çağrımdır, riskli yapıları taramamıza izin verin. Şu ana kadar, 1999 öncesi yapılmış 107 bin binadan ne yazık ki sadece 29 bini tarama yapmamızı kabul etti. Gerçek tabloyu görmek ve birlikte çözüm üretmek zorundayız.”

Evi Dayanıklı Olmayana 4.500 TL Kira Desteği

Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdiği açıklamada depreme dayanıklı olmayan evlerin denetlendikten sonra kontrollü yıkıldığı ve evde yaşayan kişilere 4.500 TL kira desteği vereceklerini ifade etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.