2016 KPSS Ortaöğretim (Lise Düzeyi) Saat Kaçta Başlayacak? Sınav Kaç Dakika Sürecek?

Rekor katılımla gerçekleşecek olan KPSS ortaöğretim sınavına saatler kala adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki sınav saat kaçta başlayacak? Sınav süresi ne kadar , sınav saat kaçta sona erecek? Cevaplar ve ayrıntılar haberimizde.

Yayınlanma:
2016 KPSS Ortaöğretim (Lise Düzeyi) Saat Kaçta Başlayacak? Sınav Kaç Dakika Sürecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tarihinin en büyük katılımı ile gerçekleşecek olan sınavına saatler kala heyecanlı ve stresli bekleyiş sürüyor.

ÖSYM tarafından 20 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından başvuru öncesinde yapılan analizler sonucu sınava 2 milyona yakın vatandaşın gireceği tahmin edilirken, başvuruların alınmasının ardından, KPSS ortaöğretime başvuran aday sayısı belli oldu.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada 3 milyon 500 bin adayın katılımı ile gerçekleşecek olan 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2016-KPSS) Ortaöğretim (lise düzeyi) 20 Kasım Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim sınavı tek oturumda düzenlenecek olup sınav tarihin tek oturumda gerçekleşecek olan en yüksek katılımlı sınav olarak rekor kırdı.

Sınav Saat Kaçta Başlayacak? Adaylara Kaç Dakika Süre Verilecek?

20 Kasım Pazar günü gerçekleşecek olan 2016-KPSS Ortaöğretim düzeyi sınavı, saat 10.00' da başlayacak olup, adaylara 120 dakika süre verilecek ve sınav saatler 12.00' ı gösterdiğinde sona erecek. Sınava girecek olan adaylara Genel Kültür derslerinden 60, Genel Yetenek konularından 60 olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirilecek.

Genel Yetenek

Sınava girecek olan adaylara, genel yetenek konularından yönlendirilecek olan 60 sorudan 30' u Türkçe, 30' u ise matematik şeklinde belirleniyor.

Genel Kültür

Bu testte de adaylara 60 soru yönlendiriliyor. Adaylara yönlendirilen 60 sorunun dağılımı ise şu şekilde; 27 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık, 6 Güncel Konular.

Sınavda Yanınıza Almanız Gerekenler

KPSS Ortaöğretim sınavına girecek olan adaylar, yanlarında sadece sınav giriş belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı (ehliyet, pasaport) almaları gerekmektedir. Bunlar haricinde getirilen materyaller sınav salonuna alınmayacaktır.

5haber.com aile olarak sınava girecek olan adaylara başarılar dileriz. Sınav sonrası değerlendirme ve tartışmalar için 5haber.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.