2016/2 KPSS Tercihleri İçin Son Gün (Tercih İşlemleri Saat Kaçta Sona Eriyor?)

ÖSYM tarafından 2016/2 merkezi atama kapsamında alınan tercihler için son başvuru tarihi geldi. İşte tercihler hakkında detaylı bilgi ve tercih işlemlerinin sona ereceği saat.

Yayınlanma:
2016/2 KPSS Tercihleri İçin Son Gün (Tercih İşlemleri Saat Kaçta Sona Eriyor?)

2016/2 KPSS tercih işlemleri için son güne girildi. KPSS tercih işlemleri kapsamında tercih yapacak olan memur adayları için verilen sürenin son gününe gelindi.

ÖSYM tarafından yayımlanan 2016/2 Tercih Kılavuzunda tercih işlemlerinin 21 Aralık tarihinde başlayacağı ve 30 Aralık Cuma tarihinde sona ereceği belirtilmişti. Bu süre zarfında, tercih yapacak olan memur adaylarının, 2016 yılında yapılan son Kamu Personeli Seçme Sınavı (Lisans, Ön Lisans ve ortaöğretim) puan türlerinden eğitim seviyesine göre geçerli olan puan üzerinden tercihler alınacaktır.

Tercih İşlemleri Saat Kaçta Bitecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2016/2 KPSS tercih kılavuzuna göre tercih işlemleri, son başvuru tarihi olan 30 Aralık Cuma günü saat 23.59' a kadar alınacaktır.

Yerleştirmeler Nasıl Yapılacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecektir. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olan adaya, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana yerleştirme kapsamında öncelik tanınacaktır. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Öte yandan yerleştirmelerde ÖSYM sistemi üzerinde bulunan bilgiler esas alınacaktır.

2016/2 Tercih Kılavuzu ve tercih işlemlerinizi yapmak için "www.osym.gov.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz.

ÖSYM'nin 2016/2 Tercih Kılavuzunda bazı nitelik kodlarında yaptığı değişiklik hakkında bilgi almak için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.