2016/2 Merkezi Atama Kılavuzu Yayımlandı-DPB Çöktü

Memur olma adına KPSS'ye giren milyonlarca adayın beklediği merkezi atama duyurusu yayımlandı. İşte yayımlanan duyuru ve merkezi atamalarda açılan kadrolar.

Yayınlanma:
2016/2 Merkezi Atama Kılavuzu Yayımlandı-DPB Çöktü

Devlet Personel Başkanlığı milyonlarca memur adayı tarafından beklenen 2016/2 merkezi yerleştirme kontenjanlarını açıkladı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru sonrasında DPB internet sitesine, kontenjanların açıklanmasının ardından aşırı trafikten dolayı ulaşılamıyor.

Memurluk hayali ile KPSS sınavlarına giren milyonlarca adayın sabırsızlıkla beklediği 2016/2 merkezi atama duyurusunun yayımlanmasının ardından memur adayları, KPSS puanlarına göre kendilerine uygun olan bölümleri araştırmaya başladı.

İşte Devlet Personel Başkanlığından yayımlanan duyuru;

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.

2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar sisteme ulaşabilirler.

2016 yılı Aralık ayı döneminde, KPSS puanına göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personellere ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir.

Gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.