2016/2 Merkezi Atamada İtfaiye Alımına Kimler Başvurabilir? İtfaiye Erlerinde Aranan Şartlar

KPSS puanına göre merkezi atama için kadrolar geçtiğimiz günlerde DPB tarafından yayımlandı. Yayımlanan kadrolardan itfaiye alımına başvuracak adaylar için başvuru şartlarını 5haber.com olarak araştırdık. İşte ilgili kadroya başvuracak adaylarda aranan şartlar.

Yayınlanma:
2016/2 Merkezi Atamada İtfaiye Alımına Kimler Başvurabilir? İtfaiye Erlerinde Aranan Şartlar

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2016/2 tercihleri için boş kadrolar açıklandı. Kadroların açıklanmasının ardından milyonlarca memur adayı, öğrenim durumları ve KPSS puanları ile tercih edebilecekleri bölümleri araştırmaya başladı.

Birçok memur adayının sabırsızlıkla beklediği tercihler için başvurular 21 Aralık Salı günü başlayacak olup, tercihler, 30 Aralık tarihine kadar alınacaktır. Tercih başlama tarihine saatler kala memur adaylarının en çok araştırdığı konulardan biri de itfaiye eri alımlarına kimlerin başvurabileceği oldu. İşte 2016/2 merkezi alımlarda itfaiye eri alımına başvuruda bulunacak adaylarda aranan şartlar.

Devlet Hava Meydanlar İşletme Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek olan itfaiye erleri, aranan şartlar DHMİ tarafından şu şekilde belirtilmiştir.

İtfaiye eri olarak merkezi atamalarda tercih yapacak memur adaylarının en az 1.65 boyda olması ve boyunun cm ölçüsü üzerinden değerinin son iki rakamı ile kilosu arasında en çok 10, en az 15 fark olması, nefes darlığı, astım, epilepsi, bronşit, renk körlüğü, kekemelik ve ileri derecede görme bozukluğu olmaması, kapalı alan korkusu veya herhangi bir psikolojik hastalığının, yükseklik korkusu, davranış bozuklukları, karanlık korkusu ve kan tutması gibi hastalıklarının olmaması şartları aranmaktadır.

İlgili ilana başvuracak adayların lisans, ön lisans ve ortaöğretim sınavlarından güncel puanı dikkate alınarak ataması yapılacaktır.

Başvurular 21 Aralık'ta Başlıyor?

DPB tarafından yayımlanan merkezi atama kadrolarına tercihler, 21 Aralık Salı günü başlayacak olup 30 Aralık Cuma günü sona erecektir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.