2016/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KPSS Puanı Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

30 Aralık günü sonra eren KPSS tercihlerinin sonuçları için sabırsız bekleyiş başladı. Peki ÖSYM tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? KPSS'den alınan puan kaç yıl geçerli olur?

Yayınlanma:
2016/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KPSS Puanı Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

21-30 Aralık tarihleri arasında alınan KPSS tercih başvurularının ardından milyonlarca memur adayı, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki hafta önce yayımlanan tercih kılavuzuna ve 2016 yılı içerisinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ile yapılacak olan yerleştirmelerin sonucu için heyecanlı bekleyiş, önceki gece tercih başvurularının sona ermesinin ardından başladı.

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda ortaöğretim, ön lisans ve lisans  puan türleri üzerinden 2 bin 50 personel alımı yapılacağı belirtilmişti. ÖSYM'nin 2016 yılına ait son merkezi atamasına ayırdığı düşük kadro, milyonlarca memur adayı tarafından tepki ile karşılandı. Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımında daha fazla kadro açılmasını isteyen milyonlarca memur adayı, bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Son dönemlerde yerleştirme sonuçlarını kısa bir süre içerisinde açıklamaya başlayan ÖSYM Başkanlığının 2016/2 merkezi atama tercih sonuçlarını da kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

Önceki yılın aynı dönemine ait yerleştirme sonuçları tercihlerin alınmasının üzerinden 4 gün geçtikten sonra açıklanmıştı. 2016/2 tercihlerinin de 2-3 Ocak tarihleri veya takip eden günlerde açıklaması bekleniyor.

KPSS Puanları Geçerliliğini Ne Kadar Süre Korur?

ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav olan KPSS'de adayların aldıkları puanlar, geçerliliğini girecekleri bir diğer KPSS'ye kadar korur. Adaylar, son yapılan KPSS'de aldıkları puanı bir sonraki KPSS'ye kadar memur alım ilanlarında kullanabilir.

Yerleştirme sonuçlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.