2016/6 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı (1 Kontenjan Boşta Kaldı)

Sağlık Bakanlığı merkezi yerleştirme başvuru sonuçları açıklandı. İşte başvuru sonuç sayfası.

Yayınlanma:
2016/6 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı (1 Kontenjan Boşta Kaldı)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başvuruları 13-19 Ekim tarihler arasında alınan 2016/6 merkezi yerleştirmelere ait sonuçlar bugün açıklandı.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen boş kadro sayısınca gerçekleşen alımlara ait sonuçlar, bugün ÖSYM resmi internet sitesinde saat 17.35 itibariyle erişime açıldı. Sağlık personeli alımına ilişkin alımlara; ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuruda bulundu.

ÖSYM tarafından 13-19 Ekim tarihleri arasında başvuruları alınan 2016/6 merkezi yerleştirme sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile yerleştirme sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Yerleştirme Sonuçlarına Göre Sayısal Veriler

Merkezi yerleştirme kapsamında, Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan sağlık personellerinin yerleştirme taban puanları ve ilgili yerleştirme sonucuna göre kontenjan bilgileri ise şu şekilde verilmiştir.

Başvuru Sayısı ve Kontenjan Bilgisi

İlgili yerleştirme başvurusuna ortaöğretim düzeyinden 492 adaylık bir kontenjan açıldı ve bu kontenjanlara başvuran 24 bin 17 adaydan 492'si bu kontenjanlara yerleştirildi. Ön lisans düzeyinden ise 635 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Açılan 635 kontenjanlık kadrolara 11 bin 808 kişi başvuruda bulundu ve yerleştirme sonuçlarına göre boş kontenjan kalmadı. İlgili alıma lisans düzeyinden bin 681 personel alımı yapılacağı duyuruldu ve 32 bin 563 başvuru alındı. Başvurular sonrasında ise 1 kişilik kontenjan açıkta kaldı.

Dil ve Konuşma Terapisti Kadrosu Boş Kaldı

Sağlık Bakanlığının merkezi atama sonucuna göre lisans düzeyinden boş kalan tek kontenjan ise Dil ve Konuşma Terapisti kadrosu oldu. Bu kadro için alım için yerleştirme bölgesi, Erzurum ve ilçeleri olarak açıklanmıştı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.