2016'da Google'da En Çok Aranan İsimler, Kelimeler, Diziler ve Sorular Açıklandı

2016 yılı içerisinde google'da en çok aranan kelimeler açıklandı. İşte google'da en çok aranan isimler, diziler ve soruların listesi.

Yayınlanma:
2016'da Google'da En Çok Aranan İsimler, Kelimeler, Diziler ve Sorular Açıklandı

Dünyanın en gelişmiş ve en çok kullanılan arama motoru olan google, 2016 yılı içerisinde Türkiye'de en çok aranan kelimeleri açıkladı.

Google tarafından günlük olarak yayımlanan hottrends verilerine dayanılarak hazırlanan arama sıklığı listesinde Türkiye'de 2016 yılı içerisinde kategorilerine göre en çok aranan kelimeler haberimizin devamında.

En Çok Aranan İsim

Google tarafından en çok aranan kelimelerin kategorilerine göre hazırlanan verilerde isim kategorisinde en çok aranan kelime Aleyna Tilki oldu. Ünlü şarkıcı, genç yaşı ve renkli kişiliği ile bir anda Türkiye gündeminde kendisine yer bulmuştu. Listenin ikinci sırasında ise bu yıl içerisinde hayatını kaybeden ünlü oyuncu Oya Aydoğan yer aldı. Üçüncü sırada ise yine bu yıl içerisinde hayatını kaybedem ünlü işadamlarından Mustafa Koç oldu. Öte yandan Google'da en çok aranan kelimeler şu şekilde oluştu: Tarık Akan, Emre Mor, Muhammed Ali, Koray Avcı, Neslihan Atagül, Barış Arduç ve Kemal Doğulu.

Yükselişte Olan Arama Kelimeleri

Yükselen aramalar kategorisinde ise sıra, EBA, Pokemon GO, Darbe, Altın fiyatları, Olimpiyatlar, Avrupa Şampiyonası, Kısmetse Olur, Takdir/teşekkür hesaplama, Dolar kuru, KPSS başvurusu şeklinde oluştu.

En Çok Aranan Diziler

2016 yılı içerisinde en çok aranan diziler ise,Kiralık Aşk, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk Laftan Anlamaz, No: 309, Kara Sevda, Tatlı İntikam, İçerde, Hayat Şarkısı, Cesur ve Güzel ve Kırgın Çiçekler şeklinde açıklandı.

En Çok Sorulan Sorular

2016 yılında Türkiye'de google'a en çok sorular ise Artık yıl, Güneş tutulması, Dünya Kadınlar Günü, OHAL ve Saat farkı; Nasıl yapılır? ise Slime, KPSS başvurusu, Tanka nasıl çıkılır?, Orkide bakımı, Cirit nasıl oynanır? ve Migren tedavisi konularında soruldu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.