2017 Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün?

Anneler günü yaklaşıyor. Anneler gününün yaklaşması iel birlikte araştırmalar da başladı. Peki anneler günü ne zaman? Her yıl Mayıs ayı içerisinde kutlanan anneler günü bu yıl hangi güne denk geliyor? Anneler günü ilk kez ne zaman kutlandı? İşte 2017 yılı anneler gününün tam tarihi.

Yayınlanma:
2017 Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün?

Nisan ayının sonuna gelinmesi ve Mayıs ayının yaklaşması ile birlikte ene çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri anneler gününün ne zaman olduğu konusu oldu. Peki 2017 yılı anneler günü ne zaman? Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü anneler günü olarak kutlanır? İşte 2017 yılı anneler günü detayları.

Uzun yıllardan bu yana bir gelenek haline gelen anneler günü, dünya tarihinde ilk olarak Antik Yunan döneminde kutlandı. O dönemlerden günümüze kadar gelen önemli bir gelenek olan anneler günü, halen kutlanmaya devam edilmektedir. Her yıl Mayıs ayının 2. Pazar gününde kutlanan anneler günü bu yıl 14 Mayıs gününe denk geliyor. 14 Mayıs Pazar günü Türkiye'de anneler günü olarak kutlanacak. Bazı ülkelerde anneler günü farklı günlerde kutlanmaktadır. Ancak ülkemizde her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü olarak kutlanır.

Anneler gününe 2 haftalık bir süre kala en çok merak edilen konulardan bir diğeri ise hediye meselesi oldu. Çocuklar annelerine hediye almak için şimdiden araştırmalara başladı. Annelerine en güzel ve anlamlı hediyeyi almak isteyen vatandaşlar, hem internet üzerinden, hem de mağazalardan araştırmalarına başladı.

Bizleri dünyaya getiren, büyüten, hastalığımızda başımızda sabahlara kadar bekleyen annelerimizin bu güzel günün 5haber.com ekibi olarak en içten dileklerimizle şimdiden kutluyoruz.

Son dakika haberlerinden, yaşam haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.