2017 Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı (Bursluluk Sınavına Kimler Başvurabilir?)

Milyonlarca ilk ve ortaöğretim öğrencisinin sabırsızlıkla beklediği bursluluk sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı. İşte yayımlanan başvuru kılavuzundan bilgiler ve bursluluk sınavına başvuru şartları ile başvuru şekli.

Yayınlanma:
2017 Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı (Bursluluk Sınavına Kimler Başvurabilir?)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Kılavuzu yayımlandı.

MEB tarafından yayımlanan Bursluluk sınavı başvuru kılavuzunda 2017 Bursluluk Sınavı takvimi ve sınav ile ilgili tüm bilgiler verildi.

Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

# Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

# Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda öğrenci olmak.

# Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

# Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

# Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkanlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2016 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL (onbinyediyüzaltmış)’ yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2016 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç geliri bu rakamı geçen öğrencilerin kontenjan durumlarına bakılmaksızın İOKBS başvuruları kabul edilmeyecektir.

#Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nde yer alan EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname ”de öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin tespitinde;

# EK-1’de yer alan Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2016 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge,

# Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.

# Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı.

# Kanunlarla özel hak tanınan öğrencilerden Ek-1’de yer alan Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname istenmez.

Başvuru Şekli

Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvuruları 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacaktır. 8 inci sınıf öğrencileri ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart-14 Nisan 2017 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları

taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.