2017 Geldi Ama MEB'den Öğretmen Atama Açıklaması Gelmedi! (Öğretmen Adayları Açıklama Bekliyor)

Türkiye genelinde yüz binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığından gelecek Şubat 2017 dönemi öğretmen atama müjdesini bekliyor. Öğretmen atama müjdesinin yanı sıra öğretmen adayları, atama sayısının da çok olmasını istiyor.

Yayınlanma:
2017 Geldi Ama MEB'den Öğretmen Atama Açıklaması Gelmedi! (Öğretmen Adayları Açıklama Bekliyor)

Türkiye genelinde yüz binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığından öğretmen ataması müjdesi bekliyor.

Atama ümidi ile 2016 yılına giren, ancak umduğunu bu yıl da bulamayan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan öğretmen ataması müjdesini bekliyor. Gündemde yer alan haberlerde ve resmi kaynaklardan gelen son dakika bilgilerinde Şubat atama döneminde Milli Eğitim Bakanlığının Şubat atam dönemi için öğretmen ataması yapmayı planladığı belirtilirken, Ocak ayının gelmiş olması, ancak halen atama müjdesinin gelmemiş olması öğretmen adaylarını tedirgin ediyor.

Atamalar Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde katılığı br programda öğretmen atamaları ile ilgili bir soruya, “Öğretmen atamaları konusunda, AK Parti hükumetleri döneminde, 2003-2015 döneminde 512 bin atama yapıldı değerli arkadaşlar. Yani bugüne kadar AK Parti hükumetleri döneminde on dört yılda, AK Parti hükumete geldiği anda yaklaşık -benim hatırladığım- 450 bin civarındaydı, bu dönemde 512 bin öğretmen ataması yapıldı. Merak etmeyin, öğretmen atamalarını her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde cevap vermişti.

Atamalarda Sayı Arttırılmalı

Atama bekleyen öğretmenlerin MEB'den bu konudaki talebi en az 50 bin atama iken, Bakanlığın bu sayıya yanaşmadığı görülüyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında ihraçların en çok yapıldığı MEB'de, 2017 atama sayısının az olması tepkilere yol açıyor. Atama bekleyen öğretmenlerin talebi ise ihraç edilen öğretmen sayısı ve 2017 yılı rutin atama sayısının toplamı kadar öğretmen alınması yönünde.

Öğretmen atama haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.