2017 Güneş Tutulması Saat Kaçta Olacak , Tam Güneş Tutulması Hangi Şehirlerden İzlenebilecek?

21 Ağustos tarihinde tarihin en büyük güneş tutulması gerçekleşecek? Peki tutulma Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması nedir? Nasıl gerçekleşir? Cevaplar ve ayrıntılar haberimizin devamında.

Yayınlanma:
2017 Güneş Tutulması Saat Kaçta Olacak , Tam Güneş Tutulması Hangi Şehirlerden İzlenebilecek?

Tüm dünya, tam güneş tutulmasının gerçekleşeceği 21 Ağustos gününe kilitlenmiş durumda. Dünya üzerinde milyonlarca kişinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği ve tarihin en büyük tutulmasının yaşanacağı belirtilen güneş tutulması için geri sayım devam ediyor. Güneş tutulmasının yaşanacağı an büyük bir merakla beklenirken en çok sorulan sorulardan biri de, 21 Ağustos'ta gerçekleşecek tutulmanın Türkiye'den izlenip izlenmeyeceği sorusu oldu. Peki güneş tutulması saat kaçta başlayacak? Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması nasıl meydana gelmektedir? İşte soruların cevapları.

Güneş tutulması, ayın yörünge hareketi esnasında dünya ile güneş arasına girmesi sonucu meydana gelmektedir. Tutulmanın meydana gelmesi için Ay'ın yeni ay evresinde olması ve Dünya'ya göre Güneş ile kavuşum durumunda olması, yani yörünge düzleminin Dünya'nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması gerekmektedir. 21 Ağustos tarihinde ise bu çakışım tam olarak gerçekleşecek olup Tam Güneş Tutulması olacaktır.

Hangi Şehirlerde İzlenebilecek?

Güneş tutulması dünyada sadece Amerika Birleşik Devletlerinde izlenebilecektir. NASA, konu ile ilgili yaptığı açıklamada tam tutulmanın meydana geleceği bölgeleri şu şekilde açıkladı:

Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina. (Bu eyaletlerin yanı sıra tutulma çeşitli şehirlerden de izlenebilecek Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görünebileceği duyuruldu)

Güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek ancak internet yolu ile çekilecek videolar ve paylaşımlarla tutulma görülebilecektir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.