2017 Polis Şark Tayinleri için İpka'lar Alınıyor (İpka Nedir , 2017 Şark Süresi Ne Kadar?)

2017 yılı polis şark tayini süreci başladı. Binlerce polis, zorunlu doğu görevlerini yerine getirmek için sabırsız bir şekilde beklemeye başladı. İşte detaylar ve şark tayinleri süreci.

Yayınlanma:
2017 Polis Şark Tayinleri için İpka'lar Alınıyor (İpka Nedir , 2017 Şark Süresi Ne Kadar?)

2017 yılı polis şark tayini dönemi başlıyor. Binlerce polis memuru, komiser yardımcısı, komiser, başkomiserin büyük bir heyecanla beklediği 2017 yılı şark tayini dönemi süreci için Emniyet Genel Müdürlüğü düğmeye bastı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personellerin zorunlu olarak yapmaları gereken doğu görevlerine; süresi gelmiş olan polislerin gönderilmesi ve her polisin meslek hayatı boyunca yapması zorunlu olan doğu görevini ifa etmesi için başlatılan süreçte İpka'lar alınmaya başlandı.

Geçerli mazeretli bulunan polislerin bulundukları ilde, bir sonraki şark atama dönemine kadar kalmaları için verdikleri ipka dilekçeleri Emniyet Personel Daire birimlerine verilmeye başlandı. Bununla birlikte geçerli bir mazereti olan polisler, ipkalarının kabul görmesi ile şark tayinlerini 1 yıl süreliğine erteleyebilecekler.

Önceki Yıl Şark Tayini Süreci Nasıl Olmuştu?

2016 yılı polis şark tayinleri süreci, yılın ilk aylarında alınmaya başlanmıştı. Şark atama tercihleri ve ipkaların alınmasının ardından ise polisler sonuçların açıklanmasını beklemeye başlamıştı. 2016 yılı şark tayini sonuçları Temmuz ayı başlarında açıklanmıştı ancak, darbe girişimi sonrasında bu atamalar kısa süreliğine durdurulmuştu.

Şark Süresi Ne Kadar?

Önceki sene Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile polis şark süreleri, 1'er yıl arttırılmıştı. Yayımlanan kararnamede yeni şark süreleri şu şekilde verildi:

Polis şark tayini sürecinden, polis haberlerinden, şark tayini sonuçlarından, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com sitesini sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.