2017 YGS Sonuçları Açıklandı- ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

Binlerce adayın beklediği YGS sonuçlarının açıklanması için kısa bir süre kaldı. YGS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sınav sonuçlarına nereden ulaşabilirim? LYS'ye kimler girebilir? LYS başvuruları ne zaman başlayacak? İşte ÖSYM'den alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
2017 YGS Sonuçları Açıklandı- ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının sabırsızlıkla beklediği YGS sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 12 Mart Pazar günü Türkiye genelinde tek oturum üzerinden gerçekleştirilen ve milyonlarca lise mezunu öğrencinin üniversitelere yerleşme adına katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının sonuçlarının açıklanması için kısa bir kaldı.

YGS'nin üzerinden yaklaşık olarak 2 hafta geçmesine rağmen henüz sonuçlar açıklanmadı. Sınav sonucunun henüz açıklanmaması, öğrencileri araştırmaya sürükledi. YGS'ye giren milyonlarca öğrenci, internet üzerinden ÖSYM'nin YGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. YGS'nin açıklanmasını dört gözle bekleyen üniversite öğrencisi adayları, internet üzerinden YGS sonuçları kelimesini araştırıyor.

Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 ylı başında açıklanan sınav takvimine göre 12 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilen YGS'nin sonucunun 28 Mart 2017 Salı günü açıklanacağı belirtildi.

Sınav takviminde sınav sonucunun açıklanacağı saat, yer almazken, sınav sonucunun gün içinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com'u takip edebilirsiniz.

YGS SONUCUNUZU AÇIKLANDIĞI ANDA ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

LYS'ye Kimler Başvurabilir?

YGS'ye giren adaylardan 180 ham puan ve üstü alanlar, Lisans Yerleştirme Sınavına girmeye hak kazanır. Baraj niteliği görevi de taşıyan YGS'nin ise LYS puanına etkisi de var.

LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

YGS'de 180 puan ve üstü alan adayların gireceği Lisans Yerleştirme Sınavı için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında alınacaktır.

YGS sonuçlarından ÖSYM duyurularından ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.