2017 Yılı ÖSYS Başvuru Tarihleri Açıklandı (ÖSYM'den Son Dakika YGS Duyurusu)

ÖSYM tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda 2017 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine başvuru için tarihler belirtildi. İşte ÖSYS başvuru tarihleri.

Yayınlanma:
2017 Yılı ÖSYS Başvuru Tarihleri Açıklandı (ÖSYM'den Son Dakika YGS Duyurusu)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir son dakika açıklaması daha yapıldı

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında 2017 yılı ÖSYS başvuru işlemlerinin başlayacağı tarihler açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün 19 Ocak 2017 tarihidir.

Adaylar, 2017-ÖSYS Kılavuzuna ve 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan değişikliklere aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir."

ÖSYS sınavları iki aşamadan oluşmaktadır. Alınan ilk başvurular YGS başvuruları olarak alınır.

Birinci aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), ölçmeye yönelik soruları içermekte olup, bu sınavdan 150 ve üzeri puan alan adaylar, Meslek Yüksekokullarını tercih edebilmekte, 180 ve üzeri puan alanlar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına girmeye hak kazanmaktadır.

İkinci aşama: Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), adayların farklı alanlar kapsamında bilgilerini ölçerek puanlarına göre üniversitelerin ilgili lisans programlarını tercih etme hakkı vermektedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.