2017 Yılı Polis Şark Süreleri (Polislerin Doğu Görevi Süreleri)

Polislerin doğu görev süreleri değişti mi? Polis şark tayini sürecinde son durum nedir? Polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? İşte polis şark tayini hakkında son bilgiler ve şark tayini süreci.

Yayınlanma:
2017 Yılı Polis Şark Süreleri (Polislerin Doğu Görevi Süreleri)

Polis şark tayinleri sürecinin başlaması ile birlikte şark görevi gelen binlerce polis, doğu görevlerini yerine getirmek için tercihlerini personel şube müdürlüklerine verdi.

Şark tayini süreci geçtiğimiz ay başlamıştı. Şark tayini sürecinin başlaması ile birlikte binlerce polis memuru, komiser yardımcısı, komiser ve diğer rütbelerden şark görevi gelen polisler, şark tayini için gitmek istedikleri illeri, bağlı bulundukları personel daire başkanlıklarına iletti.

Bulunduğu ilde, geçerli mazereti olup kalmak isteyen polisler ise Personel şubeye verdikleri ibkalar ile mazeretlerini bildirdi ve bulundukları ilde 1 yıl daha kalma talebinde bulundu. Ancak ibkaların kabul olup olmayacağı kesin olmadığı için bu polislerde şark hazırlığına başladı.

Şark Süreleri Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıın aziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararname ile polis atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile polis şark sürelerinde artışa gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile hemen hemen bütün şark illerinin görev süreleri 1'er yıl uzatıldı. Yayımlanan kararname ile doğu illerinde şark görevini yapmak zorunda olan polislerin, mecburi şark hizmet süreleri de verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alan karar ve bu karara göre belirlenen yeni şark süreleri.

Polis Şark Tayinleri Ne Zaman Açıklanacak?

Binlerce polisin sabırsızlıkla ve büyük bir merakla beklediği şark tayinlerinin Mayıs sonu veya Haziran başı gibi açıklanması bekleniyor. Ayrıntılar için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.