2017 yılı polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? Şark tayini sürecinin tüm detayları

2017 yılı polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? Şark tayini sonuçlarına nereden bakabilirim? Polislerin zorunlu doğu görevi süreleri ne kadar? İşte polis şark tayini sürecinin değerlendirmesi ve süreç detayları.

Yayınlanma:
2017 yılı polis şark tayinleri ne zaman açıklanacak? Şark tayini sürecinin tüm detayları

On binlerce polisin büyük bir merakla beklediği 2017 yılı polis şark tayinleri için geri sayım devam ediyor.

2017 yılı Ocak ayı başında şark tayinleri gelen polislerin listeleri İl Emniyet Müdürlüklerine ulaştırıldı ve buradan da İlçe ile Bölge Emniyet Müdürlüklerine bu listeler bildirildi. Bildirilen listelerde şark görevleri gelen polislerin, 2017'nin ikinci döneminde görevlerine doğu illerinde devam edecekleri ve zorunlu şark hizmetini yapacakları bildirildi. Listede adları olan ve zorunlu şark görevleri gelen isimler, şark görevlerini yapmak istedikleri doğu illerine tercih verdi. Tercihlerin alınmasının ardından bölgedeki personel eksikliği ve polislerin tercihleri göz önünde bulundurularak gerekli atamalar yapılacak.

İpka'lar Alındı

Bulunduğu ilde görevine devam etmesi için geçerli bir mazereti olan polisler (Hastalık, ailevi durumlar vb.) ipka adı altında bu mazeretlerini bir dilekçe ile Emniyet Müdürlükleri Personel Daire Başkanlıklarına iletti. Verilen ipkaların kabulü halinde bu polislerin doğu görevleri 1 yıl süre ile ertelenecek.

Şark Tayinleri Ne Zaman Açıklanacak?

2017 yılı şark tayinlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre beklenen yeni ihraç ve açığa alma kararnamesinden sonra tarihin netlik kazanması bekleniyor. Bu sürecin de yaklaşık olarak 1 aylık bir sürede tamamlanması bekleniyor.

Şark Tayini Sonuçları Nasıl Açıklanacak?

Polis şark tayinleri sonuçları açıklandığında Emniyet Genel Müdürlüğü, şark görevine gidecek olan polislerin kayıtlı cep telefonlarına kısa mesaj olarak bildirecektir.

Şark Süreleri Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl polis şark süreleri uzatılmış ve hemen hemen bütün doğu illerinde zorunlu şark sürelerine 1 yıl eklenmişti. Son değişiklikleri ile şark sürelerini öğrenmek için lütfen TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.