2017 Yılında Kamuya Personel Alımları Artacak Mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavlarının tamamlanmasının ardından gözler kamu personeli alım ilanlarına çevrildi. Peki 2017' de kamuya personel alımları artacak mı? İhraç edilen personellerin yerleri doldurulacak mı? Artan işsizliğe kamu alımları ile dur denilebilecek mi?

Yayınlanma:
2017 Yılında Kamuya Personel Alımları Artacak Mı?

2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının sona ermesinin ardından milyonlarca memur adayın, kamuya personel alımı ilanları için sabırsız bekleyişi başladı. Peki 2017 yılında kamuya personel alımları artacak mı? KPSS ile memur alımı artacak mı?

2016 yılı içerisinde gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından adaylar, kamuya personel alımlarını beklemeye başladı.

Kamudan Binlerce İhraç Oldu-Yerlerine Alımlar Olacak Mı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü FETÖ' nün kamu yapılanması çözülmeye başlandı ve 80 bine yakın kamu personeli mesleklerinden çıkarıldı. Her yıl alınacak personel sayısının yanı sıra mesleklerinden ihraç edilen personellerde bu ihtiyaç sayısına eklendiğinde kamuda ciddi bir personel açığı olduğu gözler önüne seriliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının Devlet Personel Başkanlığına, 2017 yılı personel ihtiyaç bildirimlerinde meslekten çıkarılan memur sayısını da dikkate alarak rutin personel alım sayısından fazla personel alımı yapması bekleniyor.

En Fazla İhtiyaç Ortaöğretim Mezunlarında

20 Kasım tarihinde gerçekleşen ve sonucu henüz açıklanmayan KPSS ortaöğretim sınavına rekor sayıda başvuru olmuştu. 3.5 milyon kişinin tek oturumda girdiği sınav ÖSYM tarihinin tek oturumda gerçekleşen en çok katılımlı sınav oldu. Katılım sayısından da anlaşılacağı üzere ülke genelindeki işsiz vatandaşların büyük bir kısmını lise mezunları oluşturuyor. Bu nedenle diğer eğitim seviyeleri ile birlikte ortaöğretim mezunu personel alımı da artmalıdır.

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sonuçlarını bekleyen 3.5 milyon adayın bugünlerde en çok aradığı kelimelerden biri olan sınav sonuç tarihi için ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak sınav sonuçlarının Önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Personel alım ilanlarından, kpss sonucundan, kamu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takitpe kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.