2017'de Türkiye'de O Mesleği Yapanlar Günde 500 Euro'dan Fazla Kazandı (En Çok Kazandıran Meslek)

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu tarafından bir yazılı açıklama yapıldı ve 2017 yılında Türkiye'de en çok para kazandıran meslek açıklandı.

Yayınlanma:
2017'de Türkiye'de O Mesleği Yapanlar Günde 500 Euro'dan Fazla Kazandı (En Çok Kazandıran Meslek)

Türkiye'de 2017 yılında en çok para kazanan meslek belli oldu.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, art arda gelen şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçları hasar gören on binlerce mağdurun acemi ustalar yüzünden ikinci kez mağdur edildiğine işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Dolu nedeniyle araçlarını tamirden aldıktan sonra göçüklerin giderilmediği gibi boyalarında bozulma gören binlerce tüketiciden şikayet aldık. Bu durum Tüketici Kanunna göre ayıplı hizmettir. Araç sahipleri 6 bin liraya kadar olan zararları için bireysel olarak ikametlerinin bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetlerine bizzat giderek veya internet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden başvurabilirler."

Astronomik Kazanç

TOBFED tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, milyonlarca işsiz vatandaşın yaşadığı Türkiye'de oto göçük işlerini yapan ve bu astronomik kazancı elde edenler, Portekiz, Brezilya, Çin gibi ülkelerden gelip Türkiye'de çalışan ustalar oldu.

İstanbul'u ve çevre illeri geçtiğimiz aylarda etkisi altına alan şiddetli dolu yağışı sonrasında 200 bine yakın aracın tavanı ciddi hasar görmüş, Türkiye'de yeterli sayıda usta bulunamadığı için yurt dışından ithal ustalar sigorta firmaları tarafından Türkiye'ye getirilmişti.

TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş'ın imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Göçük sektöründe ülke olarak sınıfta kaldık. Bizim ekmeğimizi Portekizli, Brezilyalı ustalar gelip elimizden aldı. İşsiz nüfusumuz var ama yetiştirecek, meslek sahibi yapacak insanları bulamıyoruz; meslek liselerimiz maalesef yetersiz. İŞKUR'dan ve Çalışma Bakanlığımızdan işsiz gençleri yetiştirmek için bize göndermelerini talep ettik. Ortalama 1.5-2 ay süren eğitimler sonrası yetiştirdiğimiz ustaları sektöre kazandırmak ve yabancı ustaları evlerine göndermek istiyoruz"

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.