2017'nin en çok satan kitapları belirlendi

2017 yılında Türkiye'de resmi kayıtlara göre en çok satan ilk 9 kitap ve yazarları hakkındaki bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte en çok okunan kitaplar

Yayınlanma:
2017'nin en çok satan kitapları belirlendi

Ajans Press'in Kitap Yurdu, Idefix ve D&R'dan aldığı bilgilere göre 2017 yılının en çok okunan kitapları şu şekilde sıralanmıştır:

  1. Zülfü Livaneli, "Elia ile Yolculuk"
  2. Yuval Noah Harari, "Hayvanlardan Tanrılara Sapıens"
  3. Stefan Zweig, "Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu"
  4. Stefan Zweig, "Olağanüstü Bir Gece"
  5. Zülfü Livaneli, "Huzursuzluk"
  6. Azra Kohen, "Aeden"
  7. Stefan Zweig, "Bir Çöküşün Öyküsü"
  8. Paulo Coelho, "Simyacı"
  9. Sabahattin Ali, "Kürk Mantolu Madonna" dır.

Yazarlarımızı biraz yakından tanıyalım...

ZÜLFÜ LİVANELİ

Müzisyen, besteci, yazar, yönetmen, gazeteci, köşe yazarlığı yapan 1946 doğumlu olan Livaneli'nin romanları 30 dilde yayımlandı. 1999 yılında San Remo'da En İyi Besteci ödülüne layık görüldü. Livaneli, çok satanlar arasına giren romanlarıyla,

  • ABD’de Barnes and Noble Büyük Yazar Ödülü,
  • Balkan Edebiyat Ödülü,
  • İtalya ve Fransa’da Yılın Kitabı Ödülü,
  • Türkiye’de Yunus Nadi Ödülü ve Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görüldü.

YUVAL NOAH HARARİ

1976 doğumlu olan Harari, İsrailli tarihçi ve yazar. Sürekli çok satanlar listesinde yer alan Hayvanlardan Tanrılara Sapiens ve  ikinci kitabı olan Homo Deus - "Yarının Kısa Bir Tarihi" adlı kitabın yazarıdır.

STEFAN ZWEİG

1881 doğumlu olan Zweig Avusturyalı romancı, oyun yazarı, gazeteci ve biyografi yazarıdır. Zweig, biyografi alanında yaptığı çalışmaları o dönemin çok ünlü kişilerin hayatlarını gözler önüne serdiğinden eserleri çok önemlidir. Bu eserler; Kendileri ile Savaşanlar (1. Cilt), Üç Büyük Usta: Balzac, Dickens, Dostoyevski (2. Cilt) Zweig çoğu kitapları çok satanlar listesinde yer alır. Yazdığı birkaç eserleri; Satranç, Bir Kadının Yirmi Dört Saati, Freud ve Öğretisi, Yürek Çöküntüsü, Dünün Dünyası adlı kitaplardır.

AZRA KOHEN

1979 doğumlu olan Tük yazar ve psikolog olan Kohen, Fİ-Çİ-Pİ kitap üçlemesiyle çok satanlar listesinde uzun süre yerini alır. Her kitap birbirinin devamı niteliğindedir. 2013, 2014, 2015 yıllarında çıkan bu kitapların sonunda 2016 yılında Aeden:Bir Dünya Hikayesi kitabı yayımlanır.

PAULO COELHO

1947 yılında Brezilya'da doğdu. Kitapları 56 dile çevrilmiş olan Paulo, 1988 yılında yayımlanan "Simyacı" en başarılı kitabı oldu. Yazdığı birkaç eserleri; Elif, Simyacı, Beşinci Dağ, On Bir Dakika, Kazanan Yalnızdır, Veronika Ölmek İstiyor, Aldatmak adlı kitaplarıdır.

SABAHATTİN ALİ

1907 doğumlu Türk yazar ve şair olan Ali, edebiyatımızın en önemli ustalarından biridir. Sabahattin Ali'nin bestelenen şiirlerinden birkaç tanesi; Leylim Ley (Zülfü Livaneli), Hapishane Şarkısı (Göklerde Kartal Gibiydim - Edip Akbayram), Çocuklar Gibi (Sezen Aksu), Kız Kaçıran ( Ahmet Kaya) 'dır. Romanları; Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna'dır.

5haber.com

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.