2018 Asgari Ücret İçin Son Dakika Gelişmesi: Kritik Toplantı Sonrası Flaş Açıklama

Asgari ücret tespit komisyonu bugün kritik bir görüşme gerçekleştirdi. İşveren kesiminin başkanlığında gerçekleşen toplantı 1 saat sürdü ve toplantı öncesi ile sonrasında önemli açıklamalar yapıldı.

Yayınlanma:
2018 Asgari Ücret İçin Son Dakika Gelişmesi: Kritik Toplantı Sonrası Flaş Açıklama

Asgari ücret için son dakika gelişmesi yaşandı. 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için toplanan komisyon bugün kritik bir görüşmeye imza attı.

Aralık ayının ilk cuma günü toplanan asgari ücret tespit komisyonu, görüşmeler son sürat devam ediyor. İşçi kesimini temsil eden Türk İş ve DİSK 2018 yılı için asgari ücret tekliflerini açıklarken işveren kesimini temsil eden TİSK bu konuda henüz bir rakam vermedi.

Bugün 3. Toplantı

Bugün Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafını da TİSK temsil etti.

Açılışta konuşan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret miktarının belirlenmesi için enflasyon verileri dışında işsizlik oranı, Türkiye'nin rekabet edebilirliği ve yatırımların da dikkate alınması gerektiğini söyledi ve işverenler olarak 100 liralık asgari ücret desteğinin 2018 yılında da devam etmesini isteyerek şu ifadeleri kullandı:

"100 liranın verilmemesi demek mevcut asgari ücret maliyetlerinin yüzde 6 artması demek. 2018 yılında hedeflenen enflasyonu dikkate aldığımızda bir açmazdayız. Bugün Kalkınma Bakanının hazırladığı raporu tekrar gözden geçireceğiz, ona göre son toplantıda gerekli düşüncelerimizi söyleyeceğiz."

Türk İş'in Teklifi Kabul Olacak mı?

Bir gazetecinin "Türk-İş'in beklentisini yüksek mi buldunuz?" soruna TİSK Genel Sekreteri Koç, "Çok yüksek. Şöyle söyleyeyim, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Bey'in geçen hafta açıkladığı rakam, net asgari ücretin yüzde 35 artışı demektir. Biz, Türk işvereni olarak 2015 sonunda yapılan artıştan dolayı hala iş yerlerimizde sorunlarımızı gideremedik. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil." şeklinde yanıt verdi.

Türk İş: Teklifimizin Arkasındayız

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işveren kesiminin açıklamalarının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Enflasyon, yüzde 10'un üzerinde. Bu mevcut asgari ücretin yüzde 2 değer kaybettiği anlamına geliyor. Hayatın gerçekleri yani çalışanların enflasyonunu belirleyen kalemler dikkate alındığında enflasyon oranının daha da yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı Türk-İş olarak net bin 893 lira 90 kuruşluk teklifimizin arkasındayız."

Toplantı Sonrası Açıklama

1 saatlik görüşmenin ardından Çalışma Genel Müdürü Önder yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. Bakanlık olarak bazı verileri paylaştık. Geldiğimiz noktada her iki tarafın da taleplerini aldık. Biz bunları değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız."

Asgari ücret ne kadar olacak haberimize gitmek için TIKLAYIN

Asgari ücret haberlerinden haberdar olmak için

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.