2020 LGS Ne zaman Olacak ? 2020 LGS Sınavının Yeni Tarihi Açıklandı

koronavirüs önlemleri kapsamında 2019 2020 öğretim yılına öğrenciler uzaktan eğitimle devam ediyor. Cumhur Başkanı Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada LGS 2020 20 Haziranda yapılacağını açıkladı. 

Yayınlanma:
2020 LGS Ne zaman Olacak ? 2020 LGS Sınavının Yeni Tarihi Açıklandı

Koronavirüs önlemleri kapsamında 2019 2020 öğretim yılına öğrenciler uzaktan eğitimle devam ediyor. Cumhur Başkanı Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada LGS 2020 20 Haziranda yapılacağını açıkladı.

Sınavda Koronavirüs önlemleri nasıl olacak ?

Sınava gelen öğrencilere , velilere ve sınavdaki tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerinde dezenfektan uygulaması yapılacak ve maske dağıtılacak.

Öğrenciler sınav binalarını kolay bulmaları için koronavirüs önlemleri kapsamında bu sene ilkez olmak üzere  kendi okullarında sınava girecekler.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah yumuşak kurşun kalem, kalemtraş ve silgi bulundurabilecekler.

Geçerli kimlik belgesinde 15 yaş nedeni ile fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli degişikliği süreçten dolayı yapmamaları göz önünde tutularak kimlik belgesinin fotoğraflı olması şartı aranmayacak.

Öğrenciler önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde bekletilmeden sosyal mesafeye uyarak içeriye alınacaklar.

Tüm okullarda rehber öğretmenleri koronavirüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için okul dışında görevli olacaklardır.

Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecektir. öğrenciler ve velilerin bir araya gelmelerine izin verilmeyecektir.

ikinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınacaktır.

Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine teslim edilecektir.

.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.