2020 LGS Sınav başvuruları otomatik yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirme sınav sürecinde koronovirüs nedeni ile LGS sınavını ertelenecekmi merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı...

Yayınlanma:
2020 LGS Sınav başvuruları otomatik yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirme sınav sürecinde koronovirüs nedeni ile LGS sınavını ertelenecekmi merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı LGS 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır.

Liseye geçiş sınavı hakkında açıklama yapan Meb Bakan yardımcısı Mahmut özer "Bu sene koronavirüs önlemleri kapsamında öğrencilerin sınava başvurularını otomatik kayıtlarını biz yapacağız. Özel eğitim ve yurt dışı başvuruları gibi  bazı istisnalar gibi hiç bir öğrenci ve velimizin bir şey yapmasına gerek yok. Bu sene okul yöneticilerimizin başvuruları onaylama sürecini de iptal ettik. Kayıtlar  otomatik olarak yapılacak isteyen öğrenciler sınava girecek" dedi.

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk Sınavda hangi konunun çıkacağını merak edenler için açıkladı, sınavda uzaktan eğitim  ile işlenen dersler den öğrencilerin sorumlu olmayacağını söyleyerek okulda işlenen derslerden sorumlu olduklarını belirtti.

Merkezi  sınava başvuru ve uygulama kılavuzunun 3 Nisan 2020'de yayınlanacak denildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.