2020 Miraç Kandili Ne Zaman ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini günler takvimi içerisinde kandilin ne zaman olacağını paylaşmıştı.  Miraç kandili 2020 yılında ne zaman olduğu milyonlarca müslüman tarafından araştırılıyor.Miraç kandili ne zaman...

Yayınlanma:
2020 Miraç Kandili Ne Zaman ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini günler takvimi içerisinde kandilin ne zaman olacağını paylaşmıştı.  Miraç kandili 2020 yılında ne zaman olduğu milyonlarca müslüman tarafından araştırılıyor.

Miraç kandili ne zaman ?

Diyanetin takvimine göre recep ayının 26 .günü idrak edilecek olan Miraç kandili 21 Mart 2020 cumartesi gününe denk gelecek. On bir ayın sultanı  Ramazan 24 Nisan'da başlayacak ve bu ay içinde kadir gecesi 19 mayıs gecesi olacaktır.

Miraç kandilinin Önemi nedir?

Miraç, mekke döneminde risaletin zor zamanlarında sevgili peygamberimizin bir gece , Mescidi haramdan Mescidi Aksa'ya oradan da sema'ya yaptığı ve yüce yaradanın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuk demektir.

Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı. Allah'a şirk koşmayanların cennete girecekleri müjdesi verildi  ve Miraç kandili gecesinde Bakara süresinin Amenneresülü ile başlayan son iki ayeti indirildi.

2020 Ramazan ayı başlangıcı ne zaman? İlk oruç ne zaman tutulacak ?

2020 ramazan bayramı ne zaman ? Kaç gün resmi tatil olacak?

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.