2020 Ramazan Ayı Ne zaman Başlıyor ? İlk Sahura Ne zaman Kalkılacak ?

2020 Ramazan Ne zaman başlıyor ? Ramazan yaklaştıkça merak edilmeye başlandı. İl sahur ve İftar Hangi gün  olacak? vatandaşlar araştırmaya başladı. Müslüman alemi için mübarek aylardan  birisi olan ramazan İlk oruç...

Yayınlanma:
2020 Ramazan Ayı Ne zaman Başlıyor ? İlk Sahura  Ne zaman Kalkılacak ?

2020 Ramazan Ne zaman başlıyor ? Ramazan yaklaştıkça merak edilmeye başlandı. İl sahur ve İftar Hangi gün  olacak? vatandaşlar araştırmaya başladı. Müslüman alemi için mübarek aylardan  birisi olan ramazan İlk oruç ne zaman  tutulacak yazdık.

Diyanet İşleri başkanlığının  sayfasında yayınlanan tarihe göre 2020 yılında  24 Nisanda başlayacak   23 mayısta son bulacaktır. 24 Mayısta Ramazan Bayramının 1. günü olacaktır.

Ramazan ayı içinde 19 mayıs gecesi kadir gecesi idrak edecektir. Her yıl 10 gün geri sayan ramazan bu yıl 24 Nisan'da başlayacaktır.

Ramazan orucuna akşamdan itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Normal olarak oruca sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir. Ancak sahurda uyanamayıp yeme içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki, imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmasın.

Sahura kalkmak istemeyen bir kimse akşamdan sonra yarının orucuna niyet edebilir, geceleyin kalkıp tekrar niyet etmesi gerekmez.

Niyet esasen kalp ile olur. Yani geceleyin, yarın oruç tutacağını kalbinden geçiren kimse niyet etmiş demektir. Oruç tutmak düşüncesi ile sahur yemeğine kalkan kimsenin bu düşüncesi de niyettir. Oruca kalp ile niyet etmek yeterlidir

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.