2020 yılı Kira Gelir Beyannamesi ne zaman verilecek?

Kaç liraya kadar kira bedeli gelir vergisinden muaftır? Kira alanlar bu miktarı geçiyorsa gelir vergisi verme zorunluluğundadır. İşte detaylar

Yayınlanma:
2020 yılı Kira Gelir Beyannamesi ne zaman verilecek?

Gayri menkul sahibi vatandaşlar 2020 yılı için Kira Gelir Beyannamesi ne zaman verilecek merak ediliyor. Mülk sahiplerinin yılda iki kez devlete kira gelirlerinin göstermesi zaman diliminin gelmesi ile vatandaşlar kira gelir vergisinin ve kira gelir beyannamesinin ne olduğunu nasıl olduğunu merak ediyor ve araştırmaya başlandı.

Kira gelir Beyannamesi Nedir?

Konut Kira gelirleri ve İşyeri kira gelirleri belirli bir tutarı aşan mülk sahipleri yılın ilk aylarında elde ettikleri bu geliri beyan etmek zorundadırlar. Kira Gelir vergisi beyannamesi adı verilen belge bu bildirimin yapıldığı dökümandır.

Belirli bir gelir üzerinde olan Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar Beyanname verme işlemi yaparak kazançlarını devlete kanunen bildirmek zorundadır.

Kaç liraya kadar kira bedeli gelir vergisinden muaftır? 

2019 yılında elde edilen konut kira gelirleri için bu tutar yıllık 5 bin 400 lira. Buna göre konut olarak kiraya verilen gayrimenkullerden 2019 yılında 5 bin 400 liradan daha az kira alındıysa beyanname verilmesine gerek yoktur. Yıllık kira bu tutarı aşıyorsa aşan kısmın gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi gerekiyor.

2020 Kira Gelir vergisi Beyannamesi son gün ne zaman?

Geçen yıla kadar beyannameler Mart'ın 25 ine kadar verilebiliyordu. Bu yıl için süre biraz daha uzatıldı mart ayı sonuna kadar verilecek.

2020 Kira Gelir Vergisi son gün ne zaman ?

Mart ayı sonuna kadar verilebilecek beyannameler üzerinden hesaplanan ödenecek verginin ilk taksiti 31 mart 2020 tarihine kadar yatırılabilecek. İkinci taksit ise 4 Ağustos 2020 (31 Temmuz 2020 resmi tatil olup kurban bayramı rastlandığından) tarihine kadar ödenebilecek.

Vergiler Vergi Dairesi veznesine ödendiği gibi anlaşmalı bankalar ve gib.gov.tr adresinden banka kartları ve kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.