2020 yılı süt parası ne kadar?

2020 senesinde süt parası ne kadar olacak? Süt parası almak için hangi başvuru şartları aranır? Süt parası zam miktarı ne kadar oldu? Cevaplar yazımızda.

Yayınlanma:
2020 yılı süt parası ne kadar?

Annelere 2020 senesinde süt parası verilmeye devam edilecek.

Bebeği olan anneler ile aileler, çocuklar için verilecek süt parasına ne kadar zam geldiğini internet üzerinde , arama motorunda araştırıyor.

SÜT PARASI ALMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sigortalı şekilde çalışırken geriye dönük olarak , son 1 yıl içinde 120 gün prim ödemesi yapılmış olmak.Bağ Kur'lu olarak çalışan kişiler için şart olarak , geriye dönük borç olmaması şartı var. Öte yandan doğum öncesi 120 günlük sürede prim ödemesi yapmış olmak.

Sigortası sona erenlerin , bu tarihten başlayarak 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanacak erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır. 2019 yılı için emzirme ödeneği 180,00 TL olarak tespit edilmişti.

ZAM GELDİ

2020 yılında asgari ücrete gelen zam sonrası süt parasına da zam yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı süt parasının 202 TL olduğuna yer verildi.

Süt parası her aileye bir defa verilir.

Süt parası vatandaşların PTT hesaplarına otomatik olarak yatmaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.