2023 Mart Ayı Kamu Personel Alım Listesi Belli Oldu! Kamuya 7679 Memur Alımı Olacak

Mart ayı itibariyle hareketli bir süreç yaşanacak. Kamuta 7679 memur alımı yapılacak. Kamu personel alımlarına dair liste açıklandı.

Yayınlanma:
2023 Mart Ayı Kamu Personel Alım Listesi Belli Oldu! Kamuya 7679 Memur Alımı Olacak

Kamuya mart ayı itibariyle önlisans ve lisans mezunlarını kapsayan memur alımları yapılmaya başlanacak. Böylelikle memur olmak isteyen binlerce adayında heyecanlandığı bir süreç içerisine girilecek. Kamuya alınacak toplam memur sayısı ne kadar olacağı da merakla ilanları bekleyen adaylar tarafından merak ediliyor. 2023 Mart ayı itibariyle kamuya yapılacak toplam memur sayısı 7679 kişi olacak.

Mart ayında memur alımlarında hızlı bir dönem başlıyor. Böylelikle uzun zamandan beridir ilanların açılması için sabırsızlıkla bekleyiş halinde olan vatandaşlarımızı sevindirecek gelişmeler yaşanmaya başlanıyor. Pek çok kamu kurumunun farklı departmanlarındaki ihtiyaçların karşılanması amacıyla da memur alımlarına hızlı şekilde devam edilmeye başlanmış olacak. Memur alım başvuruları açıklanmasının ardından başvuru işlemlerinizi de bundan sonra kolayca yapabilmeniz mümkün olacak.

Kamuya 7679 Memur Alımına Başlanacak!

Mart ayında kamuya 767 memur alımı pek çok kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak. Alımlar Bakanlık, Belediye, Üniversiteleri kapsayacak. Üstelik bazı kurumlarda KPSS şartı aranırken bazılarında KPSS şartı aranmayacak. Alımlarda mezuniyet şartı ne olacağı da önemli bir başka hususlardan biri oluyor. Kamu kurumlarının durumuna bağlı olarak lise, önlisans, lisans mezunları tarafından kamuya memur alımları yapılmaya başlanmış olacak.

Mart ayı güncel ilanları nasıl olacak diye merak edenler için 2023 Kamu memur alımlarına yönelik ilan yayımlaması yapıldı. İşte güncel ilanlar şu şekilde olacak;

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı -350 vergi müfettiş yardımcısı
  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı - 25 müfettiş yardımcısı, 74 çevre ve şehircilik uzman yardımcısı, 220 milli emlak yardımcısı, 14 Coğrafi bilgi sistemleri yardımcısı, 30 milli emlak denetmen yardımcısı
  • Milşi Eğitim Bakanlığı- 450 eğitim müfettiş yardımcısı
  • AFAD- 7 afet ve Acil durum denetçisi
  • Aile Bakanlığı- 5 kişi personel alımı ( yurtiçi ve yurtdışı odaklı)
  • Türkiye Taş Kömürü Kurumu (2 teknik-2 idari )
  • TBMM - 1 kıdemli yazılım geliştirme, 3 yazılım geliştirme uzmanı, 1 bilgi güvenlik uzmanı ve 1 sistem uzmanı

Bakanlık ve Belediye yanı sıra Mart ayı itibariyle birçok Üniversitede personel alım ilanlarını duyuracak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.