2023 Şubat Ayı İtibarıyla Güncelleme Desteği Biten Xiaomi Modelleri Açıklandı

Dünyanın önde gelen telefon markaları arasında yer alan teknoloji firması Xiaomi 2023 yılının Şubat ayı itibarıyla güncelleme desteğini sonlandırdığı modelleri ekleme yaptı ve bu listeyi güncelledi. Hangi modellerin artık güncelleme ve yazılım desteği almayacağını öğrenmek istiyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz…

Yayınlanma:
2023 Şubat Ayı İtibarıyla Güncelleme Desteği Biten Xiaomi Modelleri Açıklandı

2022 yılında Google tarafından Android 13'ün tanıtılmasının ardından akıllı telefon üreticileri de üretmiş oldukları modeller ile ilgili güncellemeler yapmaya daha fazla ağırlık verdi. Android 13 sürümünü kendi modellerinin arayüzlerine entegre etmek için büyük çaba gösteren şirketler aynı zamanda bazı eski model cihazlara verilen yazılım desteğini de sonlandırmayı sürdürüyor. Yazılım desteğini ve güncellemelerinin sona erdirildiği modeller arasında ekleme yapan Xiaomi bu hamlenin ardından mevcut listeyi de açıkladı. Peki hangi Xiaomi modellerine güncelleme desteği kaldırıldı?

Güncelleme Desteği Biten Xiaomi Modelleri

Akıllı telefon sektöründe sürekli devam eden bir sirkülasyonun bulunması nedeniyle markalar arasındaki rekabet birçok farklı modelin ortaya çıkmasına yol açıyor. Sürekli yeni modeller çıkınca üretilen mevcut modeller zamanla eski model konumuna düşüyor. Bu durum nedeniyle zaman içerisinde eskiyen sürümler yeni teknolojileri karşılamadığı için bu cihazlara yazılım destekleri kesiliyor. Bu durum Xiaomi marka telefon modelleri içinde geçerli. Yaşanan son gelişmelerin ardından Xiaomi tarafından bazı modellerde yazılı ve güncelleme desteği sona erdirildi.

redmi-k60-pronun-antutu-sonuclari-ortaya-cikti-1.jpg

Xiaomi bu konuda yaptığı çalışmalar tarafından bazı kullanıcılar tarafından takdir edilirken bazı kullanıcılar da markayı eleştiriyor. Marka tarafından üretilen ve piyasaya sürülen akıllı telefonlar için ortalama yazılım desteği yaklaşık 2 yıl boyunca sağlanıyor. Bununla birlikte güncelleme desteği sona eren cihazlar markanın resmi web sitesinde yayınlanıyor. EOS listesi olarak adlandırılan bu listeye Xiaomi tarafından eklenen modeller oldukça liste güncelleniyor. Bu listeye eklenerek kapsam dışı bırakılan cihazlar artık Android ya da güvenlik güncellemeleri gibi güncellemeleri alamayacaklar. Güncellemeler için kapsam dışı kalan telefonlar için Xiaomi tarafından tamamına yönelik kapatılma söz konusu değil nokta şirket bu konu hakkında yaptığı açıklamada güvenlik açığına yönelik ciddi bir tespit yapılması halinde desteklenmeyen telefonlara güncelleme gönderilmesi konusunda ayrıcalık tanınacağını da belirtti. Xiaomi tarafından EOS listesine alınan telefon modellerini markanı resim internet sitesi üzerinde bulabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.