2024 Mercedes-Benz CLA Özellikleri Dikkat Çekti! Her Zamankinden Daha Şık!

Nihayet Mercedes-Benz'in merakla beklenen 2024 CLA'sı açıklandı. Aracın yeni yenilikleri, yenilenen stili ve geliştirilmiş performansı insanların dikkatini çekti.

Yayınlanma:
2024 Mercedes-Benz CLA Özellikleri Dikkat Çekti! Her Zamankinden Daha Şık!

Mercedes'in merakla beklenen yeni versiyonu Benz'in CLA modeli bugün geldi. 2024 CLA Coupe yeni stil, en son teknoloji ve performans iyileştirmeleri içeriyor. Otomobil üreticisi, yenilenen CLA modelleri için Hyper Blue ve Starling Blue olmak üzere iki yeni renk seçeneği sunuyor. Üç yeni tekerlek stilinin de aileye katıldığı söyleniyor. Sözü daha fazla uzatmadan yeni CLA ailesinin özelliklerini grup olarak inceleyelim.

Yeni Mercedes-Benz CLA Artık Mevcut Olacak

Mercedes, tasarıma bakıldığında da görülebileceği gibi aracı tamamen yeniden tasarlamadı. İşletme bunun yerine incelikli ama önemli değişiklikler uyguladı. Örneğin, ön ızgarayı oluşturmak için Mercedes'in tanınabilir yıldızı kullanılmıştır. Ek olarak, ön ve arka far tasarımlarında önemli değişiklikler dikkate alınır. Bu iyileştirmelerle üreticinin otomobilin stilini önemli ölçüde iyileştirdiğini söyleyebiliriz. Önden çekişli CLA 250 ve dört tekerlekten çekişli CLA 250 4Matic'i otomobilin başlangıç paketinde buluyoruz. Araçlarda 221 beygir gücünde 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor kullanılıyor. Yeni elektrikli güçlendirici gövdeler ve 48 voltluk hibrit sistemli araçlar da yolda. Ancak 13 beygir gücü daha eklendiğini belirtmekte fayda var.

makyajli-2024-mercedes-cla-gorucuye-cikti.webp

Aracın Özellikleri Dikkat Çekiyor

AMG tarafına gelecek olursak 35 ve 45 S modellerini görüyoruz. 35’in de 48 voltluk sisteme sahip olduğunu belirtelim. Bu araçta 302 beygir gücü üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor ve sekiz vitesli çift kavramalı şanzıman dikkat çekiyor. 45 S ise 382 beygirlik önceki versiyonun aksine 416 beygir gücü üretiyor. Tork değeri ise 480 Nm olarak aktarılıyor. Otomobil, 0’dan 100’e 4 saniyede çıkıyor. CLA’nın iç kısmına baktığımızda da iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz. Otomobillerin içinde MBUX bilgi-eğlence sistemini çalıştıran 10,3 inçlik gösterge paneli ve 10,3 inçlik dokunmatik ekran bizi karşılıyor. Klasik, Dinamik ve Sportif olmak üzere üç ekran stilinin eklendiğini belirtelim. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, çeşitli iç döşeme seçenekleri, deri direksiyon da diğer dikkat çeken özelliklerden.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.