2024 Nissan GT-R’a Önemli Değişiklikler Geliyor!

Godzilla olarak da bilinen Nissan GT-R, 2024 model yılı için önemli performans ve tasarım iyileştirmeleri alıyor.

Yayınlanma:
2024 Nissan GT-R’a Önemli Değişiklikler Geliyor!

2007 model Nissan GT-R R35, yalnızca mütevazı güncellemelerle 2023 yılına kadar piyasada olacak. 2024 model yılı ile birlikte 2017 model yılında bugüne kadarki en büyük yeniliğe imza atan GT-R R35, önemli bir modifikasyona daha imza atmaya hazırlanıyor.

2024-nissan-gt-r-nismo-special-edition.jpg

Nissan GT-R Performans ve Tasarım Açısından Sürekli Gelişiyor

Otomobil 2024 model yılı için önemli tasarım ve performans iyileştirmelerinden geçiyor. Yeni model, 2023 Tokyo Motor Show'da görücüye çıktığında beraberinde Nismo ve T-spec versiyonlarını getirdi. Güncellenen modeli incelerken ön panjur değişikliği hemen dikkatimizi çekiyor. Ön ızgaranın artık Nissan arabalarında görmeye alıştığımız V şeklindeki öğeden yoksun olduğu ve ona daha agresif bir görünüm verdiği iddia edilebilir. Ön ızgaranın daha büyük görünmesiyle GT-R R35 artık R34'e bir adım daha yakın.

nissan-gt-r-r35-nismo.jpg​​​​​​​

Ön tamponun her iki yanında yer alan petek şeklindeki LED aydınlatma grubu, güncellenen araca farklı bir görünüm kazandırıyor. Ön hava giriş ızgaralarının sürtünmeyi azaltmak ve soğutma verimliliğini artırmak için inceltildiği bildiriliyor. Değişiklikler arkada çok daha az önemliydi. Mavi renkli uçları ile aracın şık titanyum egzoz çıkışları oldukça çekici bir görüntü sunarken, klasik dörtlü stop grubu yeni bir tasarıma kavuşuyor. Bunlarla birlikte aracın hatlarının yumuşatıldığı ve aerodinamik veriminin yükseldiği iddia ediliyor. Nissan'a göre tüm bu tasarım değişiklikleriyle, 0,26 cd'lik bir sürtünme katsayısı korunurken daha iyi bastırma kuvveti üretiliyor.

nissan-gt-r-r35-nismo-2.jpg

Nissan Araçlarını Güçlendirmeye Devam Ediyor

Nissan, araçlarını hala 3.8 litrelik çift turbo V6 ile güçlendiriyor. Bu motorun 6 vitesli çift kavramalı şanzımanı, 573 beygir gücünü ve 672 Nm torkunu dört tekerleğe de dağıtıyor. Model yelpazesinin en tepesinde yer alacak olan Nismo versiyonu, agresif bir tampona sahip olmasıyla sıradan modelden ayrılıyor. Arka kısımda güçlü bir difüzör bulunan otomobilin karbon fiber özelliklere sahip olduğu sıklıkla görülüyor. Öte yandan şişirilmiş ve havalandırılmış ön çamurluklar, otomobilin belirli bir model olduğu izlenimini veriyor. Sportif varyantın son parçası, %10 daha geniş yüzey alanına sahip olan arka kanattır.

nissan-gt-r-r35-nismo-3.jpg​​​​​​​

nissan-gt-r-r35-2.jpg​​​​​​​

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.