21 Yaşındaki Kızı Döven Ardından da Boğarak Ellerini Kesen Zanlıya Müebbet

Kocaeli'de geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan olayda, borcunu ödemediği için 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu önce döven, sonra da boğarak öldürüp ellerini kesen cani hakkında karar verildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
21 Yaşındaki Kızı Döven Ardından da Boğarak Ellerini Kesen Zanlıya Müebbet

İzmit'te 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu döven, ardından boğarak ellerini kesip yol kenarına atan cani hakkında verilen ceza belli oldu.

Geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan olayda, İzmit Kandıra yolunda bir kadın cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sorasında cesedin Nuran Dutlu'ya ait olduğu tespit edildi. Elleri bilekten kesilen ve darp edilmiş şekilde bulunan cinayetin zanlısı olarak da Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı.

Tutuklanan Muhammet Yıldız, 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu Bursa'da iple boğarak öldürdüğünü, ellerini kestiğini, cesedi ise Kandıra yolunda attıklarını söyledi.. Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülenkarar duruşmasında Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer katıldı. Nuran Dutlu'nun ailesinin avukatları yaptıkları savunmada, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini söylerken, "Özellikle sanık Sertaç'la ilgili esas hakkındaki mütalaaya katılmıyoruz. Sanık Sertaç Özer olay sırasında diğer sanık Muhammet ile aynı evde bulunmaktadır, suça iştirak etmiştir. Uyuduğunu iddia etmesi ve öldürme olayında ilgili olmadığını söylemesi inandırıcı değildir. İddianame doğrultusunda tüm sanıkların cezalandırılmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Muhammet Yıldız'ı yağma suçunu işlemek amacıyla canavarca hisle eziyet çektirmenin ve kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı suç işlemesi nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırdı. Muhammet Yıldız ayrıca yağma suçundan 12 yıl hapis cezasına da çarptırıldı. Sertaç Özer ise suç delillerini gizlemek suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, tutuklama tarihi gözetilerek tahliyesine karar verildi.

5haber.com  |  Kocaeli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.