215 bin kişilik ByLock listesi 81 İl'in Başsavcılıklarına gönderildi

Alınan son dakika bilgilerine göre MİT, ByLock üzerindeki çalışmalarında sona geldi ve oluşturduğu 215 bin kişilik listeyi 81 İl'in Başsavcılıklarına gönderdi. İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
215 bin kişilik ByLock listesi 81 İl'in Başsavcılıklarına gönderildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında örügüte en büyük darbe, şifreli haberleşme programı ByLock üzerinden yapıldı. FETÖ'cülerin telefonlarında kullandığı kriptolu haberleşme programı ByLock'u deşifre eden MİT, buradan aldığı bilgilerle yüz binlerce örgüt üyesine ulaştı.

Alınan son bilgilere göre Milli İstihbarat Teşkilatı, kriptolu haberleşme programı ByLock'ta bulunan 18 milyondna fazla mesajı ve 215 bin kişilik isim listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Habertürk Gazetesinde yer alan Nihat Uludağ'ın haberine göre, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine KOM ekipleri, ByLock mesajlarını deşifre etmeye ve bu mesajlarla haberleşen kullanıcıları deşifre etmeye çalışmaktadır. Ekiplerin titiz incelemesi sonucu 18 milyondan fazla mesajın deşifre edildiği belirtildi. Öte yandan deşifre edilen bu mesajlarda herhangi bir sızma olmaması adına sisteme girilmediği de öğrenildi.

Dosyalanan bu ByLock mesajları, özel kuryelere zimmetlenerek 81 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerine gönderildi.

İlk olarak bu ByLock mesajlaşmaları KOM ekipleri tarafından incelenecek ve listelerde adı geçenler sorguya alınacak. Öte yandan bu ByLock mesajları, geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan örgütün mahrem imamlarına sorulacak. Dosyalanan bu mesajlar bin 200 FETÖ'cü mahrem imamlara sorulacak ve bu konuda sonuca gidilecek.

MİT tarafından devam eden soruşturmada 215 bin ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilirken bunlardan şimdiye kadar 184 bin 298 kişisinin ByLock şifrelerinin çözüldüğü öğrenildi. Bu kullanıcıların ByLock üzerinden bir birilerine yolladıkları mesaj sayısı 18 milyondan fazla iken, uygulama üzerinden 31 bin 886 grup olduşturulduğu öğrenildi. ByLock'ta kullanılan e-posta sayısı 3 milyon 158 bin 388 iken ve e maillerden çözümlenen e-posta sayısı 2 milyon 500 bin ve uygulamada sesli görüşme yapmış kişi sayısı ise 78 bin 165.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.