22 Aralık Perşembe Okullara Kar Tatili Verilen İller (Gaziantep, Konya, Kilis, Karaman,..)

Kar tatili haberleri, İl Valiliklerinden gelmeye başladı. İşte 22 Aralık Perşembe günü okullar kar tatili verilen illerin listesi ve Valilik ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklama.

Yayınlanma:
22 Aralık Perşembe Okullara Kar Tatili Verilen İller (Gaziantep, Konya, Kilis, Karaman,..)

Türkiye genelinde kar yağışının etkili olması ile birlikte okullara kar tatili verilmeye başlandı. İşte 22 Aralık günü tatil edilen okullar ve Valilik ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamalar.

Gaziantep'te Okullar Tatil

Gaziantep'te, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar Perşembe günü de tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada hamile ve kronik hastalıkları bulunan kamu çalışanlarının da izinli sayılacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Alınan meteorolojik uyarılar, bölgemizde görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, ulaşımda da yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak ilimiz merkez Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçelerinde 22 Aralık 2016 Perşembe günü resmi ve özel, ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında olan il genelindeki bütün resmi ve özel öğretim kurumlarında da eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Söz konusu karar ve 3.12.2002 tarih ve 58 sayılı Başbakanlık genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır."

Konya'da Okullar Tatil

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 9 ilçede daha okulların yarın tatil edilmesi kararı alındı.

Konya'da dün gece başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Konya Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Karapınar, Hüyük, Yalıhüyük, Emirgazi, Ahırlı ve Derebucak ilçelerinde eğitime yarın ara verileceği açıklandı.

Kilis'te Okullar Tatil

Kilis'te kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar perşembe günü için de tatil edildi.

Valilik tarafından alınan kararla kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime, 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı nedeniyle ara verildi.

Yenice'de Taşımalı Eğitime Tatil

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ndeki yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bugün ara verildi.

Yenice'de yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Yağışın sürdüğü ilçede, taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar tatil edildi. Öğrenciler, öğleden sonra evlerine geri gönderildi. Kar yağışının devam ettiği ilçede, merkezde bulunan öğrenciler için ise eğitimlerini sürdürdü.

Karaman'da Okullar Tatil

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün öğle saatinden itibaren ve yarın ara verildi.

Karaman'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğle saatinden itibaren ve yarın eğitime ara verildi. Meteoroloji verilerine kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığında gündüzleri eksi 4, geceleri de eksi 8 'lere ulaşacağı belirtildi.

Tut'ta Okullar Tatil

Adıyaman'ın Tut İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar, kar yağışı nedeniyle Perşembe günü tatil edildi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aysu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitim ve öğretime Perşembe günü ara verildiğini belirterek, engelli ve hamile kamu personellerinin de izinli sayılacağını açıkladı.

Tatil duyuruları geldikçe haberin devamında eklenecektir.

Son dakika haberlerinden, eğitim haberlerinden, kar tatili haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.