24 Şubat Hava Durumu: Meteoroloji’den Önemli Açıklamalar Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son açıklamayla Türkiye’nin belirli bölgelerinde kar, yağmur ve fırtına gibi hava olaylarının yaşanması bekleniyor. Tedbirler elden bırakılmamalı.

Yayınlanma:
24 Şubat Hava Durumu: Meteoroloji’den Önemli Açıklamalar Geldi!

Şubat ayının son haftasına girmiş olmamıza rağmen Türkiye’de mevsim sıcakları anormalin üzerinde seyretmekte. Haftanın son günlerinde de dışarı çıkma planları yapanlara kötü haber geliyor. Paylaşılan 24 Şubat güncel hava durumu tahmininin sizlerle paylaşıyoruz.

firtina-ege-lpnp-cover.jpg

Kar ve Yağmur Yağışı Devam

Türkiye’nin genel olarak parçalı ve aza bulutlu, kuzeydoğu kesimleriyle birlikte zaman içerisinde Kıyı Ege’nin çok bulutlu olmasıyla birlikte Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. Van çevresine bakıldığında ise aralıklı olarak kar yağışı devam edecek.

Rüzgar Geliyor

Ülke genelinde hava sıcaklığının batı kesimlerde artmaya devam edeceği, yurt geneli mevsim normallerinin üzerinde de seyretmeye devam edeceği tahmin edilmekte. Rüzgarın genellikle kuzey yönleri üzerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğinin de tahmin edildiğini söylemekte fayda var.

cig-2.jpg​​​​​​​

Çığ ve Don Tehlikesine Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 24 Şubat hava durumu bilgileri beraberinde uyarı da getirdi. Meteoroloji’ye göre iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer pus ve sislerin görüleceği tahmin edilmekte.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde de çığ tehlikesi riskli bulunmakta olduğu gelen bilgiler arasında. Meteoroloji kişilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.