24. Uluslararası Adana Film Festivali başvuruları başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde 11-17 Eylül 2017 tarihleri arasında bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali için başvurular 17 Mayıs'ta başlıyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
24. Uluslararası Adana Film Festivali başvuruları başlıyor

Altın Koza ödüllerinin dağıtılacağı festivalde bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de organizasyonun içeriğini zenginleştirdi. Daha önce 'Adana Konulu Senaryo Yarışması' ismiyle hayata geçirilen kategori, bu yıl Adana Kısa Film Maratonu Yarışması adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katılımı ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın ise kapsamı genişletildi ve Uluslararası Kısa Film Yarışması adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine geçmişte Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması adıyla düzenlenen kategori, 24. festivalde Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması adına ve içeriğine dönüşüyor.

Gençler ve Çocuklar İçin Özel Bölüm

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması'nın jürisi de çocuk ve gençlerden oluşacak. Jüri için seçilen çocuklar ve gençler, 3 aylık bir eğitimin ardından görevlerini yerine getirecek. Yine çocuk ve gençler için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı'nda ise sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler düzenleyecek.

6 Kategoride 36 Ödül Verilecek

24'üncü Uluslararası Adana Film Festivali'nde bu yıl 6 kategoride, 36 dalda ödül verilecek. Kategoriler şöyle; Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu, Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması. Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 36 dalda Altın Koza ödülünü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak. Festivalin bir diğer önemli ayağında ise, Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.

Kapsamı Genişletilen Daha Etkili Bir Festival Olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival içeriğine yeni eklenen ve kapsamı genişletilen yarışma bölümleri ile daha etkili, sinema sanatına hizmet yoğunluğu artan, Adana'nın tanıtımına daha fazla katkı koyacak bir organizasyon amaçladıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana Film Festivali'nin bu yıl uluslararası kapsamı genişliyor. Festivalimiz bu yıl daha renkli, etkili ve vurucu olacak. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türk sinemasına katkı koymaya, sinema sanatının gelişmesi için çaba göstermeye, bunları yaparken de Adana'mızın tanıtımını üst seviyede gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu yıl, yeni yapılanması ve yeni yüzüyle dikkat çeken Adana Film Festival'inin, Festival Genel Direktörlüğünü, Altın Koza A.Ş Genel Müdürü İsmail Dikilitaş üstleniyor. Uluslararası Adana Film Festivali'nin yarışma başvuruları 17 Mayıs 2017'de başlıyor. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.adanafilmfestivali.org.tr adresinden yararlanabilecek.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.