2500 Öğretmen İstihdam Edilecek

Adalet Bakanlığı ve Miili Eğitim Bakanlığı yaptıkları protokole göre ceza evlerine okullar kurulacak ve 2500 öğretmen istihdam edilecek.

Yayınlanma:
2500 Öğretmen İstihdam Edilecek

Adalet Bakanlığına bağlı ceza infaz kurumlarında tutukluların eğitimleri ve annelerinin yanında kalan çocuklar için eğitim açılacak. Adalet Bakanı Milli Eğitim Bakanı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalamaya  hazırlanıyor. Ceza evlerinde annesinin yanında kalan 3-6 yaş grubu çocuklar için kreş ve anaokulu cezaevlerindeki hükümlüler çocuklar ve gençler için lise ve meslek lisesi kurulacaktır. Protokol kapsamında hükümlü ve tutukluların kurum içinde 4 yıla kadar örgün eğitim veren mesleki eğitim merkezinde hem çalışıp hemde eğitimlerini tamamlamalarını ve burada lise bitirme derslerini alarak lise diplomalarını alacaklardır. Açıklamada 9 mart pazartesi  iki bakanlığın imzasından sonra ceza evlerinde kalan çocuklara kreş eğitimi tutuklu ve hükümlülere ise mesleki eğitim verileceği ifade edildi.

İŞKUR üzerinden 44 farklı branşta eğitim ve öğretim meslek personeli öğretmen alımı yapılıyor. Bu alımlardan en çok okul öncesi öğretmen alımı yapılıyor. Bu alımlardan en çok Okul öncesi öğretmenliği alımında 92 kişi , İngilizce öğretmenliği 58 kişi,rehber öğretmenliği psikolojik danışman 51, özel eğitim öğretmeni 39 kişi, çocuk gelişimi 37, sınıf öğretmeni 29, matematik öğretmeni 28, zihinsel engelliler öğretmeni 29,fizik 19,kimya 17, biyoloji 12, müzik 11 tarih 11 motor öğretmenliği 10 otomotiv öğretmenliği 10 olarak açıklandı. Tüm bu ilanlara İşkur e-şube portalı üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.