27 Aralık Salı Eğitime Kar Tatili Verilen İl ve İlçeler (Yarın Okullar Tatil Mi?)

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Türkiye'de bazı il ve ilçelerde eğitime 27 Aralık Salı günü ara verilecek. İşte Salı günü okullara kar tatili verilen iller ve ilçeler.

Yayınlanma:
27 Aralık Salı Eğitime Kar Tatili Verilen İl ve İlçeler (Yarın Okullar Tatil Mi?)

Ülke genelinde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olmaya başlaması ile birlikte okullara da kar tatilleri verilmeye başlandı. İşte Türkiye genelinde 27 Aralık Salı günü okullara kar tatili verilen iller ve Valilik ile İl Milli Eğitim Bakanlıklarının bu konu hakkında yaptığı açıklamalar.

Konya'da Okullar Tatil

Konya'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile birlikte 4 ilçe genelinde, eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildi.

Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleri ile Güneysınır, Taşkent, Hadim ve Çumra İlçeleri'nde ilk ve orta dereceli okullar, rehabilitasyon merkezileri yarın olmak üzere 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılayacağı belirtildi.

Karaman'da Okullara Kar Tatili

Karaman'da deva eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim- öğretime yarın (salı) için 1 gün ara verildi.

Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edecek olması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla ilimiz genelindeki tüm okullarımız 26 Aralık 2016 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personeller de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi.

Akseki'de Okullar Tatil

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Akseki'de sabaha karşı kar yağışı başladı. Birkaç saat etkili olan yoğun yağış ilçe merkezi ve mahallelerde yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kaymakamlık tarafından verilen karar, belediye anons sisteminden bölge halkına duyuruldu.

Diğer İller İçin Resmi Açıklamalar Geldiğinde Haberin Devamına Eklenecektir.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.