27 Mayıs Ramazan orucu 1. günü iftar menüsü

Ramazan iftar menüsü. En güzel iftar menüsü. İşte Ramazan ayının ilk günü iftarda pişirebileceğiniz en güzel menü tarifi.

Yayınlanma:
27 Mayıs Ramazan orucu 1. günü iftar menüsü

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok arananlardan biri Ramazan iftar menüsü oldu. İlk iftarını yapacak olan Müslümanlar, iftar menüsü aramalarına başladı. İşte Ramazanın ilk günü iftarda yapabileceğiniz menü.

Mercimek Çorbası

Kaynar suya mercimek, doğranmış küçük 1 soğan, küçük 1 domates, küçük 1 patates ve 2 diş sarımsak ile bir birine karışana kadar kaynatılır. Tuz ve isteğe bağlı diğer baharatların atılmasının ardından kaynamaya bırakılan malzemeler, tamamen karışmasının ardından çorba blender yardımı ile çekilir ve isteğe bağlı salçalı sos eklenir.

Güveçte Tavuklu Türlü

Orta veya büyük boy bir soğan, 7-8 adet sivri biber kuşbaşı şekilde doğranır. Doğranan bu malzemeler, ayrı bir kaba konur. Bu malzemelere kuşbaşı doğranmış tavuk, patates ve patlıcan eklenir. İnce ince doğranmış sarımsak, yağ, kekik ve 2 çay kaşığı yoğurt ile abjarlanan malzeme güveç kabına konur. Üzerine ise domates eklenerek kapağı kapatılı ve fırında 2 saat üstü kapalı, 15 dakika ise kapağı açık şekilde pişirilir. (Güveç kabı olanlar bu kapta olmayanlar ise fırın tepsisi ya da tencerede pişirilebilir.)

Meyhane Pilavı

Kuşbaşı şekilde doğranan 1 soğan, 3 yeşil biber, 1 kırmızı biber ve 1 patlıcan yağda kavrulur. Yağda kavrulan malzemelerin üzerine 1 kaşık domates, yarım kaşık biber salçası eklenir. Az biraz tuz ile iyice kızartılan malzemelerin üzerine her 1 bardak bulur için 2,5 bardak su eklenir. Su bulgurdan önce eklenir ve kaynayınca bulgur üzerine eklenir. Kısık ateşte 7 dakika kaynamaya bırakılan bulgur, 1 defa karıştırılır. Karıştırdıktan sonra çok kızık ateşte 5 dakika daha kaynamaya bırakılır ve suyu bitmeden altı kapatılır. Yarım saat bekletilip bulgur suyunu çekince karıştırılır ve servise hazır olur.

Cacık

Rendelenen salatalıkların üzerine ince ince doğranan sarımsaklar ve tuz eklenir. Üzerine yoğurt eklenip karıştırılır ve kıvama gelene kadar su eklenir. Son olarak üzerine nane eklenir ve servise hazır hale gelir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.