28 Eylül Tarihli FETÖ Operasyonları

Türkiye genelinde, terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte yapılan operasyonların özetleri.

Yayınlanma:
28 Eylül Tarihli FETÖ Operasyonları

15 Temmuz gecesi yaşanan ve TSK içinde gruplaşmış FETÖ üyesi askerler tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrasında terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ülke genelinde operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda bugün tutuklamalar ve gözaltılar devam ediyor. İşte bugün, ülke genelinde yapılan operasyonların özeti.

Eskişehirde Jandarma'ya FETÖ Operasyonu: 12 Gözaltı

Eskişehir'de devam eden soruşturma kapsamında, örgütün en önemli ayağı olan ordu ve askeriye içindeki örgüt üyeleri tespit edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda rütbeli 12 Jandarma personeli hakkında gözaltı kararı alındı.

Uşakta 15 Öğretmen Adliye'ye Sevk Edildi

Uşak'ta devam eden FETÖ operasyonlar kapsamında örgüt üyesi oldukları tespit edildikten sonra gözaltına alınan 15 öğretmen, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildi.

Ödemiş Merkezli FETÖ Operasyonlarında 18 Tutuklama

İzmir Ödemiş merkezli 3 kent genelinde emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar 31 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 31 kişiden 18'i hakkında tutuklama kararı alındı.

Karabükte 4 Öğretmen Tutuklandı

Karabükte devam eden FETÖ operasyonları kapsamında, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkan 4 öğretmen hakkında tutuklama kararı alındı.

Samsun'da 25 Kişi FETÖ Soruşturması Kapsamında Adliyede

Samsunda devam eden FETÖ operasyonlarında, haklarında yakalama kararı olan 25 kişi, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra emniyette ifadeleri alınan kişiler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hakim karşısına çıkarılmak için Adliye'ye gönderildi.

Sinopta FETÖ'den 227 Tutuklama

Sinopta devam eden FETÖ operasyonları kapsamında darbe girişiminden bu yana 555 kişi hakkında işlem yapılmış olup, bu kişiler arasından, örgüt üyesi oldukları tespit edilen 227 kişi hakkında tutuklama kararı alındı. İşlem yapılan 230 hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Türkiye genelinde FETÖ operasyonları tüm hızıyla devam ediyor.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.