30 Mayıs Ramazan'ın 4. günü iftar menüsü (İftarda ne pişirsem?)

İftarda ne yapsam? Ramazan ayının 4. gününde iftarda ne yemek yapsam? İşte 5haber olarak sizler için hazırladığımız iftar menüsü.

Yayınlanma:
30 Mayıs Ramazan'ın 4. günü iftar menüsü (İftarda ne pişirsem?)

Ramazan ayının 4. gününü yaşamanın sevincini yaşarken iftar saatinin de yaklaşması ile birlikte iftar menüsü araştırmaları başladı.

İftarda ne pişirsem? sorusunu internet üzerinde araştırmaya başlayanlar, menülere göz atıp iftar sofrasını kurmayı planlıyor. Biz de 5haber.com olarak sizler için iftar menüsü hazırladık. İşte Ramazan'ın 4. günü menüsü.

Şehriye Çorbası

Yağ ile salça, tencereye atılarak salça iyice kızartılır. Rendelediğiniz domatesi, tencereye dökün. 1 dakika boyunca karıştırın. Daha sonra ise 6 su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca üzerine arpa şehriyeleri ilave edin. Bu şekilde 8-10 dakika kaynamaya bırakılır. Üzerine nane dökülerek servis edilir.

Köri Soslu Tavuk

Bir tavaya yağ koyup kızartın, ardından kuşbaşı tavuk göğsünü suyu çekilene kadar kavurun.

Köri sosu için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.

Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.

Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.

Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar devam ettirin. Köri soslu tavuğunuz hazır.

Pirinç Pilavı

Margarini tavaya atın ve erimesini bekleyin. Eriyen margarine şehriye ilave edin ve kızartın. Kızaran şehriyelerin üzerine yarım saat önceden tuzlu ılık suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyin. Şehriyeler ile beraber biraz kavurduktan sonra 1 adet tavuk bulyon ve bir miktar tuz ekledikten sonra üzerine 1 parmak kadar geçecek sıcak su ekleyin. Su bittikten sonra kapapı ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirerek servise hazır edin.

Cacık

Salatalıkları soyarak rendeleyin. Rendelediğiniz salatalıkların üzerine ince ince kıydığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Daha sonra önce tuz, ardından yoğurt ekleyerek karıştırın. Kıvamı tutuncaya kadar su ekleyin ve üzerine nane dökerek servise hazır hale getirin.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.