30 Ocak Pazartesi Bakanlar Kurulundan Taşeron Açıklaması Gelir mi? (Taşerona Kadro Ne Zaman?) Son Dakika

720 binden fazla taşeron işçinin gözü kulağı düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında. Peki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında taşerona kadro ile ilgili bir açıklama gelir mi? Taşeron meselesi Bakanlar Kurulunda görüşülecek mi? Ayrıntılar haberimizde.

Yayınlanma:
30 Ocak Pazartesi Bakanlar Kurulundan Taşeron Açıklaması Gelir mi? (Taşerona Kadro Ne Zaman?) Son Dakika

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjdeli haber 30 Ocak günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında çıkar mı?

720 binden fazla taşeron işçinin sabırsızlıkla beklediği ve son günlerde sürekli olarak gelen açıklamalar ile gündemde tutulan taşerona kadro meselesinin artık sonuca erdirilmesi gerekiyor. Taşeron işçilerin ise gözü kulağı Hükümet yetkililerinden gelecek olan taşerona kadro açıklamasında.

30 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında anayasa değişikliği ve terörle mücadelenin görüşülecek ilk konular olması bekleniyor. Ancak taşeron meselesin görüşülüp görüşülmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Taşeron işçiler, daha öncesinde yaptığı açıklama ile taşeron meselesinin 15 Temmuz davaları sonrasında çözüme kavuşturulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro müjdesinin gelmesi istiyor.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamalarda, taşeron işçilerim kamuya alınmaları ile ilgili çalışmaların devam ettiği ve bu konunun referandumdan hemen sonra yapılması planlanan kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirileceği belirtildi.

Referandum Ne Zaman?

Anayasa değişikliği için gidilecek olan referandumun Nisan ayının ilk ya da ikinci pazar gününde yapılması bekleniyor. Bu konu ile ilgili net açıklama Yüksek Seçim Kurulundan gelecek.

Kamu Çalışma Reformu Ne Zaman Yapılacak?

Taşeron işçilerin kamuya alınmasının ilk gündem konusu olacağı kamu çalışma reformunun ise referandumdan 1 veya 2 ay sonra yapılması bekleniyor.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

 Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.