36. İstanbul Film Festivali İçin Başvurular Başladı

Önümüzdeki yıl 36' ncısı düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali için, Türkiye yapımı filmlerin başvuruları alınmaya başlandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
36. İstanbul Film Festivali İçin Başvurular Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) öncülüğünde bundan 34  yıl önce bir sinema haftası olarak başlatılan ve gün geçtikçe bir festival halini alan, İstanbul'un en uzun soluklu etkinliği haline gelen İstanbul Film Festivali için başvurular alınmaya başlandı.

İstanbul'un en uzun soluklu konumunda olan ve Türkiye'nin en büyük sinema etkinliği olarak kabul edilen İstanbul Film Festivali, 2017 yılında 36' ncı yaşını kutlayacak.

Festival Tarihi Ne Zaman?

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen ve önümüzdeki yıl 36' ncısı düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali etkinlikleri, 5-16 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden, Türkiye ve dünya sinemasının en yeni yapıtları, klasiklerden kesitlere, sinema tarihinde iz bırakan başyapıtlardan kült yapıtlara ve söyleşi ile özel gösteri ve gösterimlerinde yer alacağı İstanbul Film Festivali için sabırsız bekleyiş devam ediyor.

Başvurular Başladı

İstanbul Film Festivali kapsamında, Türkiye yapımı film ve yapıtlar için  başvurular alınmaya başlandı. Festival programında Türkiye Sineması bölümünde yer alacak filmler için son başvuru tarihi 31 Ocak 2017 olarak belirlendi. Sadece internet üzerinden alınacak olan başvurular hakkında ayrıntılı bilgi festivalin resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

36. İstanbul Film Festivali'nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Altın Lale Yarışması, Yeni Türkiye Sineması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak.

Gündem haberlerinden ve sinema haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.