38' inci Vodafone İstanbul Maratonu Birincileri Belli Oldu

Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi ve birinciler belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu yıl 38' incisi düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu açılışında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
38' inci Vodafone İstanbul Maratonu Birincileri Belli Oldu

Vodafone 38' inci İstanbul Maratonuna katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarışın startını veren isimler arasında ye aldı.

Birinciler Belli Oldu

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat birinci oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Evans Kiplagat ilk sırayı elde etti. Azerbaycan adına yarışan Kenya asıllı Evans Kıplagat, son metrelere tek başına girerken yarışı 2 saat 13 dakika 28 saniyelik derecesi ile kazandı. Kıplagat geçen sene 42 km'lik maratonda 2. olmuştu. 2012'de ise 3.'lük elde etmişti.

Erkeklerde Etiyopyalı Shura Kitata Tola maratonu ikinci, Kenyalı Peter Kiptoo Kiplagat ise üçüncü sırada tamamladı.

Maratona Kenya damgası: Kenyalı atlet Agnes Jeruto Barsosio kadınlarda 2 saat 28 dakika 24 saniyelik derecesi ile birinci oldu.

Maratonda Etiyopyalı Sechale Adugna Dalasa ikinci, aynı ülkeden Rahma Tusa Chota üçüncü sırada yer aldı.

Akif Çağatay Kılıç'tan Önemli Açıklamalar

"Kahramanlar Koşusu" adı altında gerçekleştirilen organizasyon, halk koşusu etabında vatandaşlara birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyen Akif Çağatay Kılıç, Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin göstergesi olduğunun altını çizdi.

Akif Çağatay Kılıç, burada yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlara Türkiye'de görev yapan ve akredite olmuş yabancı misyonlardan kaç kişi kayıt yaptırdı? diye sordum, maalesef hiçbiri kayıt yaptırmamış. Milletimizin geleceği ile ilgili çalışmalarda farklı yerde yer alan, sırtını terör örgütlerine dayayanların toplantılarına katılanlar neden acaba burada dünyaya güzel mesajların verildiği bu organizasyonlara katılmıyorlar?" şeklinde konuştu.

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından Vodafone 38. İstanbul Maratonu yapıldı. "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi. Bu organizasyonun demokrasimiz ve devletimizin için çok önemli olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Ülkemizin birliği ve beraberliği için hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Engel tanımayan arkadaşlarımızın da katılım sağladıkları bu güzel İstanbul Maratonu'nun inşallah dünyaya İstanbul'un, Türkiye'nin ne kadar güvende, huzurlu bir ülke olduğunu, tekrar hatırlatması anlamında çok önemli buluyorum" şeklinde konuştu.

Maratona uluslararası spor camiasından da katılım olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Bu sene de uluslararası katılımımız var. Uluslararası sporcular var. Uluslararası Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri burada. Vatandaşlarımız akın akın geldiler. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük bir katılım göstererek buradaki koşunun en büyük anlamını ortaya koymasını sağladılar" dedi.

"2023, 2053, 2071 hedeflerimize hep beraber geleceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında millete yapmış olduğu çağrının önemini bir kez daha vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi halkımıza yapmış olduğu çağrıya cevap veren milletimiz; o günden beri devletine, milletine birlik ve beraberlik ,içerisinde sahip çıkıyor. İnşallah bundan sonra da cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve hükümetimizin çalışmalarıyla bu koşu devam edecek. 2023, 2053, 2071 hedeflerimize hep beraber geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Sırtını Terör Örgütlerine Dayayanlar Bu Organizasyona Neden Katılamıyor?

Bakan Çağatay Kılıç Türkiye'de görev yapan yabancı ülke görevlilerine de seslenerek, "Arkadaşlara Türkiye'de görev yapan ve akredite olmuş yabancı misyonlardan kaç kişi kayıt yaptırdı? diye sordum, maalesef hiçbiri kayıt yaptırmamış. Ama memleketimizin, milletimizin geleceği ile ilgili çalışmalarda farklı yerde yer alan, sırtını terör örgütlerine dayayanların toplantılarına katılanlar neden acaba burada dünyaya güzel mesajların verildiği bu organizasyona katılmıyorlar? Onlara da buradan bunu sormak istiyorum. İstanbul'da, dünyanın en büyük maratonlarından biri koşuluyor keşke burada olsalardı" açıklamasını yaptı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.