4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı Bin 432 Lira, Yoksulluk Sınırı 4 bin 665 Lira, Peki Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Türkiye İş Sendikası tarafından yapılan araştırmalar sonucu açıklanan verilere göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 432 lira yoksulluk sınırı 4 bin 665 lira olduğu belirlendi. Bu açıklama sonrası asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor.

Yayınlanma:
4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı Bin 432 Lira, Yoksulluk Sınırı 4 bin 665 Lira, Peki Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

6 Aralık günü başlayan ve bu tarihle birlikte toplamda 3 kez toplanan asgari ücret tespit komisyonu, henüz net bir karar açıklamadı. Yapılan son dakika açıklamalarında henüz net bir rakam üzerinde mutabık kalınmadığı belirtilirken, alınacak kararda işçinin de işverenin de memnun olması sağlanacak.

4 Kişilik Bir Ailenin Açlık Sınırı: Bin 432, Yoksulluk sınırı 4 bin 665

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafında yapılan araştırmalar sonucu yapılan açıklamada , dört kişilik ailenin açlık sınırının 1,432 liraya, yoksulluk sınırının da 4 bin 665 liraya yükseldiği belirtildi.

Türk-İş'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1,432 lira, Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4 bin 665 lira oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de 1,762 lira olarak gerçekleşti" ifadelerine yer verildi.

Türk-İş verilerine göre, geçen yıl Aralık ayında açlık sınırı 1,385 lira, yoksulluk sınırı 4,512 lira; bir önceki ay ise açlık sınırı 1,416 lira, yoksulluk sınırı 4,615 lira düzeyindeydi.

Asgar Ücret Tespit Komisyonu 29 Aralık'ta Son Kez Toplanıyor

Daha önce 3 kere toplanan komisyon son olarak 29 Aralık'ta toplanacak ve bir rakam üzerinde mutabık kalınıp 2017 yılı asgari ücreti belirlenecek. Milyonlarca işçinin sabırsızlıkla beklediği asgari ücret açıklamasının ise bu toplantı sonrası açıklanması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.