4 Kişilik Bir Ailenin Gıda Harcaması Bin 795 Lira , Peki Asgari Ücret Neden Bin 300 TL?

6 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret görüşmeleri kapsamında açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
4 Kişilik Bir Ailenin Gıda Harcaması Bin 795 Lira , Peki Asgari Ücret Neden Bin 300 TL?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerin gündem konusu olan asgari ücret zammı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Hükümetin asgari ücret artışında 'ayak oyunu' yaptığını öne süren Koncuk, asgari ücretin bin 300 liraya çıkarıldıktan sonra 6 ayda bir yapılması gereken artışın gerçekleştirilmediğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Denizli Şubesi tarafından her ay düzenlenen istişare toplantısı, Genel Başkan İsmail Koncuk ve bağlı sendika genel başkanlarının da katılımıyla Deda Düğün Salonu'nda düzenlendi. Düzenlenen toplantıda, üyelerine seslenen Genel Başkan İsmail Koncuk, 4 kişilik bir ailenin gıda harcamasının bin 795 lira 17 kuruş olduğunu, TÜİK verilerine göre ortalama ev kirasının 734 lira olduğunu ve 1300 lira olan asgari ücret tutarının geçinmek için yeterli olmadığının altını çizdi.

İktidarın 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği asgari ücret zammı sözünü yerine getirerek asgari ücreti bin 300 TL yaptığını hatırlatan Genel Başkan Koncuk, ancak bir ayak oyunu yapılarak 1 sene boyunca zam yapılmadığını belirtti. İsmail Koncuk, asgari ücret görüşmelerinin başladığına vurgu yaparak, "1 Kasım seçimlerinden bu yana bir yıl geçti ve bir yıl içinde içerisinde asgari ücret zamlanmadı. Her ne kadar 1300 liraya çıkarılma sözü yerine getirilmiş olsa da bir ayak oyunu yapıldı. Daha önce altı ayda bir asgari ücret artırılırken 'biz 1300 liraya çıkarttık, bir yıl asgari ücrete zam yapmayalım' dediler. Sanki çok müthiş ciddi bir zam yapılmış gibi altı ay doldu zam yapılmadı" sözlerini söyledi.

Asgari ücret komisyonunun nasıl bir zam yapacağını merakla beklediklerini kaydeden Koncuk, gıda ve kira giderlerinin 2 bin 500 lirayı bulduğunu belirterek vicdanen bu gerçekten hareketle bir zam öngörülmesi gerektiğini savundu.

5haber.com  | Denizli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.