4 Mayıs Dünya Star Wars Günü (Güç seninle olsun)

Star Wars serisinin hayranları tarafından 4 Mayıs günü Dünya Star Wars günü olarak kutlanır. İşte Star Wars gününün detayları, ilk kutlandığı gün ve Güç seninle olsun alıntısı ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
4 Mayıs Dünya Star Wars Günü (Güç seninle olsun)

4 Mayıs günü, Yıldız Savaşları serisinin hayranları tarafından Dünya Star Wars günü olarak kutlanmaktadır.

Yıldız Savaşları film serisinin kültürünü ve filmi anmak için resmi olmayan bir tatil olarak başlatılan bu uygulama, dünya genelinde çok sayıda Star Wars serisi hayaranı tarafından kutlanmaktadır. Star Wars Günü olarak ilan edilen 4 Mayıs günü, filmde de fenomen hale gelmiştir "(İngilizcesi: May the force be with you) Güç seninle olsun." repliğinin okunuşuyla ilgili yapılan kelime oyunu dolayısıyla (May the fourth be with you) Star Wars günü olarak kabul edildi. Öte yandan bugün filmin başrolü olan Luke Skywalker'ın adı ile de bilinir ve Luke Skywalker günü olarak da bilinir

'Güç Seninle Olsun' Sözü İlk Ne Zaman Söylendi?

Dünyaca bilinen bu ünlü cümle aslında ilk defa General Dodonna tarafından, isyancı pilotlara, Ölüm Yıldızı’nı yok etme planını anlattıktan hemen sonra telaffuz edilmiştir. Daha sonra yine Ölüm Yıldızı’na saldırmadan hemen önce Luke’a Han Solo tarafından söylenmiş, öte yandan Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut filminin sonunda da Luke Skywalker tarafından söylenir. Cümlenin bir değişik şekli de Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü filminde Amiral Ackbar tarafından “Güç bizimle olsun” şeklinde söylenmiştir.

İz Bırakan Alıntılar Arasında

2005’te söz Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı AFI's 100 Years…100 Movie Quotes listesinde sinema tarihinin iz bırakan alıntıları arasında 8. seçilmiştir.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.