5 Bankadan Sabah Sularında Bomba Duyuru! Bankaya Yarın TL Yatırırsanız Aylık Olarak 5.414 TL Para Alacaksınız

Bankalar vatandaşları hoş geldin faiz oranları ile memnun etmeye devam ediyor. Merkez Bankası'ndan yeni bir stratejik hamle gelerek vatandaşlara bir müjdeli haber daha verildi.

Yayınlanma:
5 Bankadan Sabah Sularında Bomba Duyuru! Bankaya Yarın TL Yatırırsanız Aylık Olarak 5.414 TL Para Alacaksınız

Merkez bankası doğrultusunda TL strateji kampanyası ile çok özel ve farklı kampanyalar yürütülmeye devam ediliyor. Eğer sizlerin de yanınızda nakit bulunuyorsa yarın bu 5 bankadan birine giderek yatırım yapabilir aylık olarak 5.414 TL paranızı tirink olarak alabilirsiniz.

Vatandaşlara müjde üzerine müjde verilmeye devam ediyor. Eğer yarın bankaya giderek TL yatırırsanız aylık olarak 5.414 TL para ödemenizi alabileceksiniz. Toplamda 5 bankadan sabah 8 sularında ortak bir duyuru paylaşıldı. Yapılan bu duyuru vatandaşları bir hayli mutlu etti. Makro ihtiyati tedbir doğrultusunda 3 aydan fazla uzun vadeli TL mevduatta zorunlu karşılık oranlarını tamamen sıfırlandı. Türk bankacılık sektörü doğrultusunda mevduat yarışına hız kesmeden tam gaz devam eden bankalar yeni yeni kampanyaları ve mevduatları belirlemeye başladı. Bankaların detaylı olarak sunmuş olduğu hoş geldin faizi yüzdelik olarak 28 lere kadar çıkabiliyor. Bazı bankalarda ise bu durumda %30 barajını aşması beklenenler arasında.

Son dönemler içerisinde bankaların rekabetlerinin bir hayli arttığı bu dönemde Merkez Bankası’ndan stratejik bir hamle geldi. Merkez Bankası’nın TL stratejisi de bu sisteme farklı bir boyut kazandırdı. 3 ayın altında yer alan mevzuatlarda faiz oranının %8 olarak uygulanacağı duyuruldu.

1200x627-mevduat-faizleri-resmen-alev-aldi-60-gun-boyunca-en-yuksek-hos-geldin-faizi-bu-bankada-parasini-tutan-aylik-81-1655880520712.jpg

Merkez Bankası tarafından yayınlanmış olan makro ihtiyati tedbir duyurusu doğrultusunda uygulanacak politikalar bankacılık sistemi kapsamında TL ağırlıklı yatırımların yapılması sağlanıyor. Kur korumalı olan mevduat dışındaki TL mevduatına da vatandaşlar bir hayli özendiriliyor. TL mevduat tercihinin güçlenmesi yönünde atılacak olan adımların daha fazla olacağı ise kaydedilenler arasında yer alıyor.

%30 Sınırı Kesinlikle Aşılacak

Merkez Bankası geçtiğimiz dönemler içerisinde bankaların TL mevduat oranına göre ek nitelikte menkul kıymet tutma zorunluluklarında değişime gitmişti. Bu oran ise %50 oranından %60 oranına kadar çıkartılmıştı. Bankaların %50 hedefini tutturabilmek için de geçen yıl son ayları içerisinde bankacılık sektörü doğrultusunda TL mevduat faizleri hızla yükselişe geçmeye başlamıştı. Bu hedef kapsamında bankalar döviz mevduatlarını TL veya döviz korumalı mevduata dönüştürme yolunda ilerlemişti. Liralaşma doğrultusunda yüzde altmışlık oranları tutturmuş olan bankalarda ise mevduat tarafında da büyük bir rekabet durumu başladı. Son gelen düzenlemeler doğrultusunda TL mevduat faiz oranlarında yüzdelik olarak 30 oranını aşacağı beklenenler arasında.

615832ad45d2a061ccf568b1.webp

32 Gün Vadeli Şekilde 250.00 TL Mevduat

ING
e-Turuncu Hesap
Vade Sonu Net Bakiye
255.622 TL
Yıllık Faiz Oranı
%27,00
Net Kazanç
5.622 TL

Burgan Bank ON
On Hesap
Vade Sonu Net Bakiye
255.414 TL
Yıllık Faiz Oranı
%26,00
Net Kazanç
5.414 TL

DenizBank
E-Mevduat
Vade Sonu Net Bakiye
255.414 TL
Yıllık Faiz Oranı
%26,00
Net Kazanç
5.414 TL

Akbank
Vadeli Mevduat
Vade Sonu Net Bakiye
256.247 TL
Yıllık Faiz Oranı
%30,00
Net Kazanç
6.247 TL

Fibabanka
Kiraz Hesap
Vade Sonu Net Bakiye
255.205 TL
Yıllık Faiz Oranı
%25,00
Net Kazanç
5.205 TL

Tek tek hesapları, vade sonu net bakiye ve yıllık faiz oranını açıklayan bankaların kendi internet sitelerine girerek daha detaylı bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer sizlerde aylık olarak net kazanç elde etmek istiyorsanız tercih ettiğiniz bankalar doğrultusunda TL yatırarak aylık kazancınızı sabitleyebilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.